|

'Animasyon'dan bir macera

Konusu 2065 yılında geçen animasyon filmi Final Fantasy de, dünyayı kurtarmak için uzaylı yaratıklarla mücadele eden savaşçıların başlarından geçenler anlatılıyor.

.
00:00 - 4/08/2001 Cumartesi
Güncelleme: 10:51 - 28/05/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
'Animasyon'dan bir macera
'Animasyon'dan bir macera

Hironobi Sakaguchi'nin digital teknolojiyi, farklı kamera açılarını, ışıklandırma ve özel efekti sette kullanarak sinemada yeni bir dönemi açtığı ve en önemlisi, bilgisayar-ürünü olan bir insan karakterini kullandığı filmi "Final Fantasy" dün gösterime girdi. Final Fantasy konusundan ziyade, kullanılan teknoloji ve bilgisayar efektleri ile dikkat çekiyor. Çünkü oyuncu kadrosunda gerçek "insan" gerçekten yok; hepsi makinelerde üretilmiş 'sanal' oyuncular. Ünlü oyuncular ise geri planda, seslendirmede yer alıyor

Sene 2065

Sene 2065. Dünya kuşatma altında. Bir meteor gezegene çarpmış, dünyada dolaşan, tarlaları ve şehirleri yok etmek, yaşamın kendisini sona erdirmak üzere tehdit eden milyonlarca uzaylı yaratığı salıvermiş. İlk şiddetli saldırıda hayatta kalabilenler, dünya sakinlerini yağmalayıcı işgalcilerden korumak için inşa ettikleri engelli şehirlere geri çekildiler, ancak zaman dolmaktadır. Ancak insanlığın ruhu çabuk toparlanıp akıllı ve güzel Dr.Aki Rossíla (seslendirme: Ming-Na) bedenleştirilmiştir.

Kararlı olduğu kadar yetenekli biri olan Aki, uzaylı yağmacıları yenmek için Dünya'nın son umududur. Bilimsel danışmanı olan Dr. Sidíin (seslendirme: Donald Sutherland) rehberliği altında ve Derin Gözler'in cesur kaptanı Gray Edwards'ın (seslendirme: Alec Baldwin) komutanlığındaki askeri mangasının yardımıyla, Aki hem gezegeni hem de kendisini kurtarmak için yarışmaktadır. Uzaylı bir ruhun bulaşmış olduğu Aki, uzaylı yaratıkları yenmenin sırrını keşfetmek için gereken anahtara sahiptir, ancak onun çabasına muhalif militan General Hein (James Wood'un seslendirdiği) düşmanıdır ve aynı zamanda dünyayı yok edebilen bir uzay topunu fırlatmakla meydan okumaktadır. Zaman azalırken, Aki bu uzaylı gizemini gece uykularında, gezegeni kurtarabileceğine inandığı sekiz ruhu bulmak üzere dünyayı dolaşarak araştırmaktadır. Bu rüyalarda, etrafındaki ıssızlığa baktığında gözlerinde bir hüzün ve keder ifadesi belirmektedir. Haşin güneş ışığı görüş açısını daraltır.


23 yıl önce