|

Arkadaşı da vuruldu

Ferguson'da geçen yıl polis tarafından öldürülen Michael Brown'u anma yürüyüşünde bu sefer de Tyrone Harris isimli genç vuruldu. Polisin ağır yaraladığı 18 yaşındaki Harris, Brown'un yakın arkadaşlarından birisiydi.

Yeni Şafak
04:00 - 11/08/2015 Salı
Güncelleme: 21:19 - 10/08/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

ABD'nin Missouri eyaletine bağlı Ferguson kasabasında, 18 yaşındaki siyah Michael Brown'un silahsız olmasına rağmen polis tarafından öldürülüşünün 1. yıl dönümü nedeniyle protesto gösterileri düzenlendi. Gösterilerde çıkan olaylarda, Brown'un arkadaşı olan 18 yaşındaki Tyrone Harris ağır yaralandı. New York'ta ise kentin ünlü meydanlarından Union Square'de toplanan göstericiler, siyahilere karşı polis şiddetini ve söz konusu polislerin ciddi bir soruşturmaya tabi tutulmamalarını protesto etti.



TÜM POLİSLER ATEŞ ETTİ


Öte yandan yüzlerce kişinin Ferguson'daki anma töreninde toplandığı anda bir adamın polise ateş açıldığı belirtildi. St. Louis Polis Şefi Jon Belmar, düzenlediği basın toplantısında, Ferguson'da sakin bir havada başlayan tören sırasında bir saldırganın polise ateş açtığını açıkladı.Belmar, saldırganın, üzerinde herhangi bir işaret bulunmayan polis aracındaki sivil giyimli dört memura ateş açtığını, polislerin, ateşe aracın içinden karşılık verdiğini, daha sonra araçtan çıkarak adamı takip ettiğini, takip sırasında yine silahını kullanan saldırgana tüm memurların ateş ettiğini söyledi.



Sizden farkımız yok

Protestocular “Siyahilerin hayatı da değerli” (Black lives matter) yazılı pankartlar taşıdı.




#Tyrone Harris
#Ferguson
#Michael Brown
#Black lives matter
9 yıl önce