|

Arnavutluk'ta sel

Arnavutluk'ta, iki gündür aralıksız devam eden sağanak nedeniyle oluşan taşkınlarda, başta başkent Tiran ve yakınlarındaki yerleşim birimleri olmak üzere birçok bölgede ev ve iş yerinde hasar meydana geldi.

Aa
00:00 - 17/10/2013 Perşembe
Güncelleme: 12:19 - 17/10/2013 Perşembe
Yeni Şafak
Arnavutluk'ta sel
Arnavutluk'ta sel

Tiran Büyükşehir Belediye Başkanı Lulzim Başa, düzenlediği basın toplantısında, sadece Tiran ve yakınlarında selden etkilenen bine yakın ev ve iş yeri olduğunu bildirdi. Selden en büyük hasarı, Paskuqan, Lapraka ve Tiran-Dures otoyolu yakınlarındaki bölgelerin gördüğünü belirten Başa, bu kadar büyük bir sel felaketinin, son 20 yılda yaşanmadığını ifade etti. Başa, sel felaketinde, hayatını kaybeden vatandaşların bulunmadığını da belirtti.

Öte yandan, ülkenin kuzey kesimlerindeki İşkodra'ya bağlı Bahçalık ve Ayasem yerleşkelerinde de çok sayıda ev ve iş yeri selden etkilenirken, Ana Malit'te bin 800 hektar tarım arazisinin sular altında kaldığı öğrenildi.

Ayrıca, ülkenin kuzeyindeki Leja şehrine bağlı Beselidhya ve Janari semtlerindeki evler boşaltılırken, toprak kayması nedeniyle de birçok noktada yolların ulaşıma kapandığı bildirildi.

Bu arada, Arnavutluk Milli Savunma Bakanı Mimi Kodheli ve Emniyet Genel Müdürü Artan Didi de sel felaketinin yaşandığı bölgeleri ziyaret etti.


11 yıl önce