|

Asgari ücret çatışması

Yunanistan'da asgari ücret açıklaması önce gösterilere sonra da çatışmaya neden oldu.

Aa
00:00 - 14/02/2013 Perşembe
Güncelleme: 14:49 - 14/02/2013 Perşembe
Yeni Şafak
Asgari ücret çatışması
Asgari ücret çatışması

Yunanistan'ın başkenti Atina'da, Maliye Bakanlığı Genel Sekreteri Yorgos Mergos'un, asgari ücretle ilgili açıklamasına tepki göstererek bürosunu işgal eden Radikal Sol Koalisyon SYRİZA üyesi bir grup gösterici ile polis arasında çatışma çıktı.

Mergos'un, kent merkezindeki Stadiyu caddesinde bulunan bürosunun girişini "500 avroyla kimse yaşayamaz", "Şimdi devrim" yazılı panolarla kapatan, aralarında SYRİZA milletvekilleri Kostas Barkas ve Vangelis Diamandopulos'un da bulunduğu göstericilere polisin müdahale etmesi üzerine arbede yaşandı.

Polisin, göstericileri dağıtmak için cop ve göz yaşartıcı gaz kullandığı olaylarda, SYRİZA milletvekili Barkas'ın yaralandığı bildirildi.

Kent merkezindeki olayın öğrenilmesinin ardından parlamentoda SYRİZA milletvekilleriyle Yeni Demokrasi Partisi milletvekilleri arasında sert tartışmalar yaşanırken, SYRİZA milletvekili Diamandopulos'un, kimliğini göstermesine rağmen çevik kuvvetlerinin saldırısına maruz kaldığını iddia ederek, Yunan Polis Teşkilatı (ELAS) aleyhinde suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi.

Morgos, kısa bir süre önce yaptığı açıklamada, asgari ücretlerin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini söylemişti.


11 yıl önce