|

Asp: Türkiye AB'ye üye olacak

İsveç'in Ankara Büyükelçisi ASP, "AB üyeliği hem Türkiye'ye hem de AB'ye fayda sağlayacak. Türkiye AB'ye üye olacak" dedi.

Aa
00:00 - 15/09/2008 Pazartesi
Güncelleme: 21:35 - 15/09/2008 Pazartesi
Yeni Şafak
Asp: Türkiye AB'ye üye olacak
Asp: Türkiye AB'ye üye olacak

İsveç'in Ankara Büyükelçisi Christer Asp, AB'ye üyeliğin hem Türkiye'ye, hem de birliğe fayda sağlayacağını belirterek, "Türkiye AB'ye üye olacak" dedi.

Christer Asp, Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün'ü makamında ziyaret etti.

İsveç hükümetinin Türkiye'nin AB'ye üyeliğini desteklediğini kaydeden Asp, bu desteğin sonuna kadar süreceğini bildirdi. İki ülke arasındaki ilişkilerin son yıllarda giderek geliştiğini belirten Christer Asp, şunları söyledi:

"Muğla'nın çok gelişmiş bir il olduğunu biliyordum. Bunu burada yaptığım incelemelerle daha iyi gördüm. Muğla'nın doğası beni çok etkiledi. Türkiye ile İsveç arasındaki ilişkiler her geçen gün gelişiyor. İsveç, AB üyeliği konusunda en baştan beri Türkiye'ye tam bir destek veriyor. Bu destek sonuna kadar sürecektir. AB'ye üyelik hem Türkiye'ye hem de AB'ye büyük fayda sağlayacak. Bu nedenle biz Türkiye'nin üyeliğini destekliyoruz. Bu kararlı ve uzun bir yolculuk. Ama bu sürecin sonunda Türkiye'nin AB'ye kabulü gerçekleşecektir. Ben buna kesinlikle eminim Türkiye AB üyesi olacaktır." İsveç'te çok sayıda Türk vatandaşının bulunduğunu da belirten Büyükelçi Asp, "İsveç'te yaşayan Türkler, ülkelerinin tanıtımında elçilik görevi üstleniyorlar. Bu sayede vatandaşlarımız, Türkiye'yi daha iyi tanıyor. Bu da iki ülke arasındaki ilişkilere katkı sağlıyor" dedi.

Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün ise İsveç'in Malmö kentindeki bir grup akademisyenle alternatif enerji projeleri konusunda çalıştıklarını kaydetti. Gürün, "Antalya, Muğla ve Malmö kenti arasında alternatif enerji üretimi konusunda başlattığımız çalışmalar devam ediyor. Biz güneş enerjisinden yararlanılması üzerinde duruyoruz" diye konuştu. Konuşmaların ardından belediye Başkanı Osman Gürün, Büyükelçi Asp'a üzerinde Muğla'nın simgesi olan çini işlemeli tabak ile Muğla'yı anlatan kitap hediye etti.

16 yıl önce