|

Avam Kamarası: Müslümanlar daha ileri

İngiliz parlamentosunun Eşitlik Komisyonu Başkanı Phillips, Hristiyanların Müslümanlardan daha saldırgan olduğunu, Müslümanların ise topluma birçok Hristiyandan daha iyi entegre olabildiğini söyleyerek ülkede yeni bir tartışma başlattı.

Dış Haberler
00:00 - 20/06/2011 Pazartesi
Güncelleme: 00:50 - 20/06/2011 Pazartesi
Yeni Şafak
Avam Kamarası: Müslümanlar daha ileri
Avam Kamarası: Müslümanlar daha ileri

Irklar arası ayrımcılığın İngiltere'de radikal bir hal almaya başladığını söyleyerek bir dönem gündem yaratan, Avam Kamarası'nın İnsan Hakları ve Eşitlik Komisyonu Başkanı Trevor Phillips, bu kez İngilizleri kızdıran bir tespitte bulundu. Phillips Hristiyanların Müslümanlardan daha saldırgan olduğunu, Müslümanların ise İngiliz toplumuna birçok Hristiyandan daha iyi entegre olduğunu söyledi. Phillip Katolik ve Anglikan kiliseleri arasındaki ayrışmanın, modern toplumda giderek daha da derinleştiğine dikkat çekerek bugün özellikle Evanjeliklerin giderek radikalleştiğini belirtti.

Komisyon başkanı ateistlerle dindarlar ara- sındaki çekişmenin derinleştiğini, dine saldırmanın ise “moda” olmaya başladığını söylerken hükümetin her türlü ayrımcılığın önünde kararlı bir duruş sergilemesi gerektiği ifade etti.

GÜNÜN KOŞULLARINA UYUYORLAR

Phillip ülkedeki Müslümanlarla ilgili ise hafızalara kazınacak şu ifadeleri kullandı:

“Afrika'dan gelen göçmenlere karşı tahammülsüz olan Hristiyanların aksine Müslümanlar çok daha az tantanacı ve İngiliz “liberal demokrasisine” entegre olmaya çalışıyorlar. Kilisenin yürüttüğü tartışmalar modern çok-kültürlü toplumun gerekleriyle uyuşmuyor. Ülkedeki Müslüman topluluklar komşularıyla uyumlu olmaya ve demokrasiyle yan yana yürüyecek şekilde dini inançlarını geliştirmeye çalışıyorlar.”

13 yıl önce