|

Avrupa terörün ev sahibi

İstanbul’daki hain saldırıya terör diyemeyen Avrupa, terör örgütüne her fırsatta sahip çıkıyor. PKK’ya STK muamelesi yapmakla yetinmeyen Avrupa ülkeleri, terör örgütüne silah desteği de sağlıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/12/2016 الثلاثاء
Güncelleme: 03:17 - 13/12/2016 الثلاثاء
Yeni Şafak

Başta Almanya olmak üzere Fransa, İngiltere, Belçika, Hollanda, Avusturya, Danimarka ve İsveç gibi Avrupa ülkeleri PKK-PYD teröristlerine ve faaliyetlerine uzun süredir ev sahipliği yapıyor. PKK, Avrupa Birliği (AB) tarafından terör örgütü olarak kabul edilmesine rağmen bu ülkelerin güvenlik ve istihbarat birimleri örgütün faaliyetlerine izin veriyor. Türkiye 2006-2016 yılları arasında sadece Almanya'dan 136 PKK'lı teröristin iadesini talep etti. Bunlardan sadece 3'ü kabul edildi. Türkiye, Almanya haricinde 2007-2016 yılları arasında 20 AB ülkesinden 263 teröristin iadesi için talepte bulundu. Bu taleplerin sadece 8'i kabul edildi.



PKK'YA, STK MUAMELESİ


Türkiye, uzun yıllardır terör örgütünün uyuşturucu, insan kaçakçılığı, kara para aklama ve zorla para toplama yolları ile terör eylemlerine finans ettiği konusunda Avrupa hükümetlerini uyarıyor. AB yönetimleri, PKK teşkilatlarını sivil toplum kuruluşu muamelesi yapıyor. PKK teröristleri Almanya ve Fransa başta olmak üzere Avrupa'da sığınmacı statüsünde korunmaya alınıyor.



TERÖRİSTLERLE MÜLAKAT


Köln'de Eylül 2011'de düzenlenen 19. Uluslararası Kürt Kültür Festivali'nde, terör örgütü PKK liderlerinden Murat Karayılan canlı bağlantı ile konuşma yaptı. KCK Yürütme Konseyi Başkanı Cemil Bayık'ın 9 nisan 2015'te Alman 1. Televizyonu ARD'de mülakatı yayımlandı.



İNGİLTERE POLİSİ İZİN VERDİ


İngiltere'nin en büyük üçüncü Sendikası olan GMB'nin (Genel-İş), terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan için 2015'te başlattığı özgürlük kampanyası İngiliz Parlamento'suna taşındı. 25 Nisan 2016'da parlamentoda düzenlenen 'Öcalan'a özgürlük' konulu etkinliğe Abdullah Öcalan'ın kardeşi Dilek Öcalan da katıldı ve Türkiye aleyhinde sözler sarf etti. PKK yandaşları 6 Kasım 2016'da örgüt flamaları ve elebaşı Öcalan'ın posterleri ile Kuzey Londra'daki Green Lanes'te yürüyüş yaptı. Londra Polis Teşkilatı yapılan yürüyüşün gelişi güzel geliştiği ve bundan haberi olmadığını ileri sürdü.



KIRMIZI BÜLTEN DE YETMEDİ


Belçika hükümeti, terör örgütü PKK'nın Brüksel'de AB konsey binasında hemen arkasında çadır kurması için izin verdi. Üzerinde örgütü simgeleyen bez parçaları olan çadır 13 Mart 2016'da Ankara'da meydana gelen ve 38 kişinin yaşamını yitirdiği terör saldırısından sadece 2 gün sonra kuruldu. Terör örgütü PKK'nın kırmızı bültenle aranan Belçika'daki liderlerinden Remzi Kartal bu çadırda basın toplantısı düzenledi. Belçika'da, terör örgütü PKK'nın pek çok televizyon kanalı yayın yapmayı sürdürüyor.



ALMAN SİLAHLARI PKK MAĞARASINDA


20 Ekim 2014: ABD, Kobani'de PKK-PYD'ye silah yardımı yaptı. Bu silahların birçoğunun Temmuz 2015 yılında Türkiye'de başlayan PKK eylemlerinde kullanıldığı tespit edildi.



10 Aralık 2014: Almanya DEAŞ'a karşı PYD-PKK'ya silah ve mühimmat yardımı yaptı. Alman yapımı ağır silahların bir kısmı seri numarası tespit edilmiş şekilde Türkiye'de PKK mağarasında bulundu.



5 Aralık 2015: Alman Anayasayı Koruma Örgütü Başkanı Hans- Georg Maaben, Irak ve Suriye'de PKK- PYD saflarında savaşan


100'den fazla Alman olduğunu açıkladı.



27 Ağustos 2016: Almanya, Irak ve Suriye'de MILAN tanksavar füzesi dağıtmıştır. Fırat Kalkanı Operasyonu sırasında Türk tankları bu füzelerle vurulmuştu.



Listede terörist görünüyor


PKK, 2002'den bu beri AB'nin terör listesinde yer alıyor. Batı devletlerinin PKK-PYD'ye yaptığı silah yardımları şöyle:



  1. ABD: Havan topu, el bombası, MCMillan Tac-50(keskin nişancı tüfeği), M-16, M-14 piyade tüfeği, uçaksavar, insansız hava araçları, Manpad füze, mayın, FGM-148 tipi JAVELİN anti-tank füze, SIG Sauer tabanca.
  2. ALMANYA: Milan tanksavar, Heckler&Kock G36 saldırı tüfeği, G3 piyade tüfeği, ATF Dingo ağır zırhlı askeri araç, P1 tabanca, el bombası.
  3. İNGİLTERE: Roket atar, saldırı tüfekleri
  4. İSPANYA: Tabaca, tüfek, el bombası.
  5. İTALYA: VS-1.6 mayın, Benelli B76 tabanca, piyade tüfekleri.
  6. BELÇİKA: Browning Hi- Power tabanca, mayın.
#PKK
#Almanya
#Fransa
#İngiltere
#Belçika
٪d سنوات قبل