|

Avrupa tetikte

Fransa'nın başkenti Paris'teki terör saldırılarının ardından Estonya ve Letonya'dan güvenlik ve göç politikalarına ilişkin açıklamalar yapıldı. Estonya Başbakanı Roivas, "Estonyalıların rahat uyuması için güvenlik güçlerimiz sürekli tetikte olmak zorunda" dedi.

Yeni Şafak
19:11 - 16/11/2015 Pazartesi
Güncelleme: 17:13 - 16/11/2015 Pazartesi
AA

Estonya Başbakanlığının açıklamasında Başbakan Taavi Roivas'ın sözlerine yer verildi. Roivas, "Estonyalıların rahat uyuması için güvenlik güçlerimiz sürekli tetikte olmak zorunda” ifadesini kullandı.



Paris'teki terör saldırılarının ardından Estonyalıların değerlerinin ve özgürlüklerinin arkasında durmasının önemini vurgulayarak halkın korkuya yenik düşmemesi çağrısında bulundu.



Rovias, "Mevcut gelişmeler ışığında, bizim için doğrudan tehdit seviyesi artmadı. Halkımız korkmamalı. Fransa ve Avrupa'daki gelişmeler hakkında ortaklarımızla bilgi içerisindeyiz ve dikkatle takip ediyoruz. Biz Avrupa, yardım ve dayanışma göstermeye hazırız" ifadesini kullandı.



Estonya güvenlik güçlerinin Paris'teki terör saldırılarının ardından gerekli önlemleri aldığını belirten Roivas, “Terörizmin her eylemi hepimize yapılan bir saldırı olarak görülmelidir. Fransa ile dayanışmamız, terörün asla kazanamayacağının göstergesidir” diye konuştu.



Letonya daha fazla sığınmacı kabulüne mesafeli


Letonya Cumhurbaşkanı Raimonds Vejonis, Paris'teki terör saldırılarının ardından ilave sığınmacı kabulünün mümkün olamayabileceğini belirtti.



Vejonis, Baltık Haber Ajansına (BNS) yaptığı açıklamada, Letonya'nın daha önceden planlanan sayıda sığınmacıyı kabul edeceğini ancak Paris'te yaşananlardan sonra daha fazla sığınmacının ülkeye kabul edilmesinin mümkün olamayabileceğini söyledi.



Letonya parlamentosunda temsil edilen "Her şey Letonya için" ve "Vatan ve Hürriyet" partilerinden oluşan “Ulusal İttifak”, Polonya'nın sığınmacı kabul edilmemesi yönündeki kararının olumlu olduğunu belirterek Letonya'da da benzer uygulamayı destekleyeceklerini açıkladı.



Paris'i 13 Kasım'da kana bulayan saldırılarda en az 129 kişi hayatını kaybetmiş, 352 kişi yaralanmıştı.



#avrupa
#estonya
#letonya
8 yıl önce