|

Avrupa ülkeleri Guaido'yu tanıdı

Fransa, İspanya ve İngiltere gibi Avrupa'nın önde gelen ülkelerinden peş peşe Guadio'yu "geçici devlet başkanı" olarak resmen tanıdıklarını bildiren açıklamalar geliyor. İngiltere'nin Guaido'yu tanıdığını açıklamasından dakikalar sonra Macron da açıklama yaparak "Fransa, seçim sürecini başlatmak için Juan Guaido'yu Venezuela'nın geçici devlet başkanı olarak tanıdı" ifadelerine yer verdi.

Yeni Şafak
12:34 - 4/02/2019 Pazartesi
Güncelleme: 17:35 - 4/02/2019 Pazartesi
AA
Juan Guaido
Juan Guaido

İngiltere, İspanya, Fransa ve Almanya'dan sonra Avusturya, Hollanda, İsveç, Letonya, Danimarka ve Çekya kendisini "geçici devlet başkanı" ilan eden Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido'yu Venezuela'nın "geçici" devlet başkanı olarak tanıdı.

İspanya hükümeti, Venezuela Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido'yu "geçici devlet başkanı" olarak resmen tanıdıklarını açıkladı.

İngiltere de Juan Guaido'yu "güvenilir seçimler yapılana kadar" Venezuela'nın geçici devlet başkanı olarak tanıdığını açıkladı.


Fransa Cumhurbaşkanı Macron da, "Fransa, seçim sürecini başlatmak için Juan Guaido'yu Venezuela'nın geçici devlet başkanı olarak tanıdı" ifadelerine yer verdi.

#Guaido
#Avrupa
#Maduro
#Venezuela
5 yıl önce