|

Avrupa'dan aşırılığa karşı adım

Avrupa Birliği, Avrupa'da son dönemlerde en büyük tehdit olarak görülen aşırıcılığa karşı Akdeniz'e komşu sekiz Kuzey Afrika ülkesinin katılımıyla 13 Nisan'da İspanya'nın Barcelona kentinde forum düzenleyecek.

Yeni Şafak
12:51 - 5/02/2015 Perşembe
Güncelleme: 11:04 - 5/02/2015 Perşembe
AA

İspanyol basını, AB Dış Politika Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manel Garcia Margallo ve AB Dönem Başkanı Letonya'nın forum için Fas, Cezayir, Tunus, Mısır, İsrail, Filistin, Ürdün ve Lübnan'a davetiye gönderdiğini yazdı.


Suriye ve Libya'nın ise foruma davet edilmediği belirtildi.


İspanyol basını, AB'nin cihat yanlısı terörizm tehdidi sonrasında Akdeniz'in güney kıyısındaki ülkelerle ilişkilerini yeniden düzenlemek istediği yorumunu yaptı. Basın, AB'nin demokratik bir adım olarak gördüğü Arap Baharı ile Suriye, Mısır, Libya'da yaşanan gelişmelerin ardından Akdeniz'deki radikal değişime karşı yeni bir strateji belirleme ihtiyacı hissettiğine de dikkati çekti.


İspanyol diplomatik kaynaklar da AB'nin Akdeniz'in güneyindeki ülkelere yönelik kalkınma planlarının fazlasıyla müdahaleci bulunduğunu, olası hataları önlemek için AB'nin bu ülkelerle ilişkilerin şeklini değiştirme niyetinde olduğunu savundu.

#avrupa
#ispanya
#AB Dış Politika Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini
#İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manel Garcia Margallo
#AB Dönem Başkanı Letonya
9 yıl önce