|

Avusturya'dan AB'ye Türkiye eleştirisi

AB'nin Türkiye'ye yönelik öne sürdüğü engellere işaret eden Avusturya Başbakanı Christian Kern, AB'nin Türkiye'ye karşı sergilediği tutumunda dürüst olmadığını açıkladı. Kern, "Türkiye'yi güvenlik ve göç politikasının yanında ekonomik bir ortak olarak görüyorum ve onu kaybetmek istemem" dedi.

Yeni Şafak
17:43 - 29/08/2016 Monday
Güncelleme: 18:02 - 29/08/2016 Monday
Diğer

Avusturya Başbakanı Christian Kern, Türkiye - AB ve Avusturya-Türkiye ilişkileri hakkında önemli açıklamalarda bulundu.



AB Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker ve AB Komisyonu'nun Türkiye'ye yönelik takındığı tutumu eleştiren Avusturya Başbakanı Christian Kern, AB'nin Türkiye'ye karşı sergilediği tutumunda dürüst olmadığını açıkladı.



Österreich gazetesine konuşan Başbakan Kern, haberjournal'ın haberine göre çarpıcı açıklamalarda bulundu.



"Açıklık ve güvenirlik taraftarıyım"

AB Komisyonu'nda meselelerin açıkça dile getirilmesi gerektiğini belirten Kern, '' Ben açıklık ve güvenilirlik taraftarıyım. Başkaları daha çok taktiğe değer veriyor. Ancak bu benim için kriter değil. Nitekim Avusturyalıların hayatı için gerçekleştirdiğimiz mücadeleyi AB Komisyonu binasında değil, makul kararlarla kazanırız'' dedi.



"Avrupalılılar ve Türkler tarafından kabul edilir bir durum değil''

Türkiye'yi Avrupa'ya yakınlaştırmak için mucizevi ilaç gibi gösterilen müzakere sürecinin hiçbir şey getirmediğini savunan Kern, Türkiye'nin Avrupa'dan giderek daha çok uzaklaştığını açıklayarak, "AB Komisyon Başkanı Juncker yaptığı gibi, Türkler'e müzakereye devam sözü verirken, aynı cümlede Türkiye'nin zaten üye olamayacağını da dile getirmeli. Bu tutum, ne Türkler ne de Avrupalılar açısından kabul edilebilir bir durum değil" ifadelerini kullandı.



"Türkiye'yi kaybetmek istemem"

Avusturya-Türkiye ilişkilerinde son dönemde yaşanan gerginliğe rağmen Türkiye ile diyaloğa gireceğini kaydeden Kern, ''Elbette, Türkiye'yi güvenlik ve göç politikasının yanında ekonomik bir ortak olarak görüyorum ve onu kaybetmek istemem. Bir şekilde birlikte çalışmak zorundayız" dedi.



  1. Avusturya Başbakanı Kern, geçtiğimiz haftalarda AB'nin Türkiye ile yürütülen müzakereleri sonlandırması yönünde çağrıda bulunmuş, AB yetkilileri tarafından eleştirilmişti.
#Christian Kern
#Avusturya
8 years ago