|

Azerbaycan: Ermeni askerleri birbirini vurdu

Ermenistan-Azerbaycan hattında bir askerin ölmesi ile ilgili Azerbaycan Savunma Bakanlığı, “Ermeni askerleri birbirini vurdu” açıklamasını yaptı. Ermenistan Savunma Bakanlığı ise “Bir Ermeni askeri, düşman ateşi sonucu öldü” açıklamasını yaptı

Aa
00:00 - 2/03/2010 Salı
Güncelleme: 20:08 - 2/03/2010 Salı
Yeni Şafak
Azerbaycan: Ermeni askerleri birbirini vurdu
Azerbaycan: Ermeni askerleri birbirini vurdu

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Azerbaycan'ın Ermeni işgali altındaki toprakları üzerinde bulunan cephe hattında, bir Ermeni askerin ölümü hakkında Ermeni Savunma Bakanlığı'nın iddialarının doğru olmadığını bildirdi.

Azerbaycan haber ajansı APA'nın Azerbaycan Savunma Bakanlığına dayandırarak verdiği haberde, Azerbaycan-Ermeni cephe hattında meydana gelen olayda Sargis Voskanyan'ın (29) Ermeni askerlerinin kendi aralarında çıkan olay sonucu öldüğü ve birçok askerin yaralandığı belirtildi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı basın sözcüsü Teymur Abdullayev, yaptığı açıklamada, Ermenistan Savunma Bakanlığı basın sözcülüğünün verdiği bilgilerin doğru olmadığını ifade ederek, "elde edilen bilgilere göre, Voskanyan'ın, Ermeni askerlerinin kendi aralarında çıkan çatışma neticesinde öldüğünü ve olaylarda birçok askerin yaralandığını' belirtti.

Olaylar sonucunda üç askerin tutuklandığını belirten Abdullayev, yaralı askerler için bir grup doktorun bölgeye gönderildiğini söyledi.

Ermenistan Savunma Bakanlığı, dün Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında nöbet tutan uzman çavuş Voskanyan'ın, düşman ateşi sonucu öldüğünü iddia etmişti.


14 yıl önce