|

Azerbaycan'dan Zeytin Dalı Harekatı'na destek

Türkiye'nin defalarca terör saldırılarına uğradığını ve çok sayıda masum insanın hayatını kaybettiğin vurgulayan Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hacıyev, "TSK'nın Zeytin Dalı Harekatı, Türkiye'nin sınır güvenliğinin teminini, terör tehlikesini ortadan kaldırmayı ve bölgede yaşayan sivilleri terör tehditlerinden korumayı amaçlıyor" ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak
15:37 - 21/01/2018 Pazar
Güncelleme: 15:46 - 21/01/2018 Pazar
AA
Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hikmet Hacıyev
Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hikmet Hacıyev

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hikmet Hacıyev, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesindeki Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin "Harekat, Türkiye'nin sınır güvenliğinin teminini, terör tehlikesini ortadan kaldırmayı ve bölgede yaşayan sivilleri terör tehditlerinden korumayı amaçlıyor." dedi.

Hacıyev, yaptığı açıklamada, terör mağduru bir ülke olan Azerbaycan olarak terörün tüm çeşitlerini şiddetle kınadıklarını, uluslararası toplumun terörle mücadele çabalarını desteklediklerini belirtti.

"Terörün kökünün kazınması gerek"

Uluslararası ve bölgesel barış ile güvenliğin temin edilmesi için terör tehlikesinin kökünün kazınması gerektiğini vurgulayan Hacıyev, "TSK'nın Zeytin Dalı Harekatı, Türkiye'nin sınır güvenliğinin teminini, terör tehlikesini ortadan kaldırmayı ve bölgede yaşayan sivilleri terör tehditlerinden korumayı amaçlıyor." şeklinde konuştu.

Türkiye'nin defalarca terör saldırılarına uğradığını ve çok sayıda masum insan hayatını kaybettiğini vurgulayan Hacıyev şunları dile getirdi:

#Hikmet Hacıyev
#Türk Silahlı Kuvvetleri
#Zeytin Dalı Harekatı
6 yıl önce