|

Başbakan Yıldırım Malta'da

Başbakan Yıldırım, resmi ziyareti kapsamında AB dönem başkanlığını yürüten Malta'ya geldi. Malta Başbakanı Muscat tarafından Castille Sarayı'nda resmi törenle karşılandı.

Yeni Şafak
13:14 - 17/02/2017 Cuma
Güncelleme: 13:17 - 17/02/2017 Cuma
AA
Başbakan Binali Yıldırım, Malta Cumhurbaşkanı Marie Louise Coleiro Preca ile görüşmesinin ardından Cumhurbaşkanlığı'ndaki anı defterine not yazdı.
Başbakan Binali Yıldırım, Malta Cumhurbaşkanı Marie Louise Coleiro Preca ile görüşmesinin ardından Cumhurbaşkanlığı'ndaki anı defterine not yazdı.

Başbakan Binali Yıldırım, Malta Başbakanı Joseph Muscat tarafından resmi törenle karşılandı.



Malta Cumhurbaşkanı Marie Louise Coleiro Preca ile görüşmesinin ardından Castille Sarayı'na geçen Yıldırım, burada Muscat tarafından karşılandı.



Resmi tören, Yıldırım ve Muscat'ın tören alanındaki yerlerini almasının ardından iki ülke milli marşlarının çalınmasıyla başladı.



Başbakan Yıldırım, daha sonra tören kıtasını selamladı. İki ülke heyetlerinin takdiminin ardından Yıldırım ve Muscat baş başa görüşmeye geçti.



Törende, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Dışişleri Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız ile Türkiye'nin Valetta Büyükelçisi Reha Keskintepe de hazır bulundu.



#Binali Yıldırım
#Joseph Muscat
7 yıl önce