|

Başpiskopos Türk propagandasına su taşıyor

Rum Yönetimi Sözcüsü Stefanos Stefanu, yeni yıl için düzenlenen ayine Hristofyas ve hükümetinin katılmamasını sert bir dille eleştiren Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu II. Hrisostomos''u ''devletin karakterini'' değiştirmeye çalışmakla suçladı.

Aa
00:00 - 4/01/2013 Cuma
Güncelleme: 11:41 - 4/01/2013 Cuma
Yeni Şafak
Başpiskopos Türk propagandasına su taşıyor
Başpiskopos Türk propagandasına su taşıyor

Rum sözcü, II. Hrisostomos'un bu gibi söylemlerle, Türk propagandasına yağ sürmekte olduğunu kaydetti.

Rum Haravgi gazetesi, Stefanu''nun II. Hrisostomos''u, dile getirdiği görüşlerle ''Türk propagandasının değirmenine su taşımakla'' suçladığını yazdı.

Habere göre Stefanu ''Kilise''nin Başı, Türkiye''nin yapmamızı istediği gibi bizi, gerçekleri kabul etmeye çağırarak devletin karakterini değiştirmeye ve onu Hristiyanlaştırmaya çalışıyor. Bu görüşlerle Başpiskopos, Kıbrıslı Rumların güya Kıbrıs Cumhuriyeti''ni gasp ettiklerine ilişkin Türk propagandasının değirmenine su döküyor.'' ifadesini kullandı.

Stefanu, ''Türk ve Kıbrıs Türk propagandasına karşı, yasadışı Türk işgalinden kurtulmak ve işgali sonlandırıp ülkeyi ve halkı yeniden birleştirmeyi başarmak için vermekte olduğumuz mücadelede önemli bir unsur ve silah olan Kıbrıs devletinin varlığı ve niteliğinin altını oymamak için hepimizin çok dikkatli olması gerekir.''şeklinde konuştu.

11 yıl önce