|

Batı tükenişin eşiğinde!

Ukrayna krizini değerlendiren İngiltere'nin eski Rusya Büyükelçisi Brenton, 'Batı'nın tüm alanlardaki üstünlüğü tarihe karışıyor. Rusya'nın taleplerini kabul etmekten başka çaremiz yok. Artık Batı'nın görüşlerini dayatacağı bir dünyada yaşamıyoruz' dedi.

Moskova
00:00 - 19/05/2014 Pazartesi
Güncelleme: 23:26 - 18/05/2014 Pazar
Yeni Şafak
Batı tükenişin eşiğinde!
Batı tükenişin eşiğinde!

İngiltere'nin eski Rusya Büyükelçisi Anthony Brenton, Batı'nın tüm alanlardaki üstünlüğünün tarihe karışmakta olduğunu ve Batı'nın kendine güvenen Rusya ile anlaşmak zorunda olduğunu, Rusya'nın taleplerini kabul etmesinin daha iyi olacağını söyledi. Brenton yaptığı açıklamada Avrupa Birliği'nin hatasının Rusya'nın buna nasıl tepki göstereceğini düşünmeden komşu ve ortak Rusya'nın içişlerine müdahale etmesi olduğunu belirtti. Brenton bunun tesadüfen gerçekleşmediğini; Kosova savaşı ve NATO'nun genişlemesi örneklerinden de anlaşılacağı gibi son yirmi yıldır Batı'nın Rusya'yı ciddiye almadığını söyledi.

INO-TV'ye konuşan Büyükelçi Brenton Batı'nın günah keçisi olmayacak ve merhamet için yalvarmayacak bir ülkeyle karşı karşıya olduğunu anlamaya başladığını söyledi.

DÜNYA ESKİ DÜNYA DEĞİL

Brenton, çatışmanın devam etmesi durumunda dünyanın bölünmüş bir Ukrayna, daha da yıkıcı bir Rusya elde edeceğini ve bundan Çin ile İran'ın kazançlı olacağını ifade etti. İngiliz diplomat sözlerini şöyle tamamladı: 'Artık Batı'nın görüşlerini dayatacağı bir dünyada yaşamıyoruz.'


10 yıl önce