|

Bayır Bucak düşmeyecek

Sultan Abdulhamid Tugayı'nın komutanı Abdullah, her yeri füzelerle dövülen Bayır Bucak'ta Türkmenlerin elinde kalan köyleri Esed'e kaptırmamak için sonuna dek savaşacaklarını söyledi

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/11/2016 Çarşamba
Güncelleme: 21:14 - 1/11/2016 Salı
Yeni Şafak

Suriye'de Lazkiye kırsalındaki Bayır Bucak Türkmen birliklerinden Sultan Abdulhamid Tugayı'nın komutanı Ömer Abdullah, 5 yılı aşkın süredir devam eden savaş nedeniyle çok büyük acılar yaşadıklarını ancak topraklarını teslim etmemek için mücadeleyi sürdürdüklerini söyledi. Bölgede Yamadi, Sallur, Çömeren, Zeytincik, Karaman ve İsapınarı köylerinin Türkmenlerin elinde bulunduğunu kaydeden Abdullah, şöyle konuştu: “Karşımızda rejim güçlerinin yanısıra İran, Irak, Lübnan ve Afgan Şii milisleri var. Türkmendağı'ndaki tüm köyler boşaltıldı, siviller de Türkiye'ye geçti. Biz de yeraltına sığınaklar yaptık. Ecdadın emanet ettiği toprakları korumak için bir yandan cephelerde mücadele ediyor, bir yandan yeraltı sığınakları yapıyoruz.”



HASTANE YERİN ALTINDA


“Canımızı avucumuzun içine koyduk. Yeter ki ecdad topraklarını kaybetmeyelim. Rus saldırılarında hastanemiz yok edildi. Aldığımız esirler bile orada tedavi olurdu ama hastane diye bir şey kalmadı. Yaralılarımıza müdahale edilebilmesi için yeraltına hastane kurduk. Çünkü her yaralıyı Türkiye'ye göndermek çok zor oluyor. Toprağımızı savunmaya devam edeceğiz.”


#Bayır Bucak
#Sultan Abdulhamid Tugayı
#Lazkiye
8 yıl önce