|

Belçika’dan Kandil’e terör hattı

PKK’ya katılım Türkiye’de yok denecek sayılara inerken, Kandil yönetimi gözünü Avrupa’daki Kürt kökenli vatandaşlara dikti. Son olarak Belçika’da yaş ortalaması 20 olan yaklaşık 60 kişi terör örgütüne bağlı dernek ve vakıflar üzerinden Kandil’e götürüldü. Grup sportif faaliyet ve turistik gezi adı altında ülkeden çıkarıldı.

Fatih Özer
04:00 - 20/03/2019 Çarşamba
Güncelleme: 00:58 - 20/03/2019 Çarşamba
Yeni Şafak
ABD'li askerler teröristlerle beraber.
ABD'li askerler teröristlerle beraber.

TSK’nın etkili operasyonlarıyla birlikte PKK’ya katılımlar son aylarda yok denecek kadar azaldı. Yeni militan kazanma arayışına giren örgüt, bu amaçla rotasını Avrupa’ya çevirdi. PKK’lıların Türkiye’ye karşı desteklenip sırtlarının sıvazlandığı Belçika’da teröristler, ‘Kandil turu’ organizasyonları yapıyor. PKK sempatizanları arasından seçilen gençler, ‘sportif faaliyet’ ve ‘turistik gezi’ adları altında Kandil’e taşınıyor.

Belçika’da PKK destekçileri arasından seçilen terörist adaylarının yaş ortalaması 20. Kandil’e götürülen son grupta 60 kadar genç olduğu belirtiliyor.
Organizasyon için PKK’ya yakın dernekler kullanılıyor.

İNLERİNE DOĞRU...

Öte yandan Mehmetçiğin Kuzey Irak’taki operasyonları hız kesmeksizin sürüyor.
Hakurk’a kadar inen güvenlik güçleri, Kandil’le mesafeyi 50 kilometrenin altına indirdi.
İran’la yapılan işbirliği sonucu PKK’lı teröristlerin kaçış güzergâhları kontrol altına alındı.
Bunun yanında Ankara, Kandil Dağı’nın İran tarafında bulunan 7 önemli terör kampına yönelik ortak operasyon için Tahran’la temas halinde.
Operasyonlara yakında hız verilmesi bekleniyor. PKK elebaşılarının da bulunduğu Kandil’de 1500’e yakın PKK’lı teröristin kaldığı biliniyor.
#PKK
#Belçika
5 yıl önce