|

“Belgrat görüşmeleri iyi geçti”

Kosova'nın nihai statüsüyle ilgili 120 günlük müzakere sürecinde arabulucu grubunu oluşturan uluslararası Troyka üçlüsü Belgrat ziyaretinin ardından Kosova'ya geldi.

Cihan
00:00 - 12/08/2007 dimanche
Güncelleme: 06:22 - 12/08/2007 dimanche
Yeni Şafak
“Belgrat görüşmeleri iyi geçti”
“Belgrat görüşmeleri iyi geçti”

ABD'li özel temsilci Frank Wisner, Avrupa Birliği temsilcisi Wolfgang Ischınger ve Rus diplomat Alexandar Kharchenko Belgrat'ta Sırbistan Başkanı Boris Tadiç ile Başbakan Voyislav Koştunitsa ile bir araya geldi.

Görüşmelerden sonra basına yapılan açıklamada, Kosova konusunda uzlaşmaya bir çözüm bulmak için her yöntemin deneneceği belirtildi. AB temsilcisi İschınger, Sırbistan yetkilileriyle ilk temasların iyi geçtiğini açıklarken, Rusya temsilcisi Kharchenko, 120 günlük müzakerelerden sonra BM Güvenlik Konseyi tarafından kabul edilecek bir çözüm yolu bulmaya çalışacaklarını söyledi. Sırbistan yetkilileri ise görüşmelerden memnun kaldıklarını ancak şimdiye kadar sergiledikleri tutumlardan taviz vermeyeceklerini belirttiler.

Belgrat ziyareti ardından Kosova'ya geçen ekip, akşam saatlerinde Kosova Başkanı Fatmir Seydiu ve Başbakan Agim Çeku ile bir araya geldiler.

Kosova Başbakanı Agim Çeku, görüşmeler öncesi yaptığı açıklamada, ABD-AB ve Rus temsilcisini ağırlamak için hazır olduklarını belirtti. Çeku, 4 ay içerisinde Belgrat'la yapılacak müzakerelerde Kosova'nın bölünmesinin sözkonusu olmayacağını belirtirken, bu konunun gündem sırasına alınmayacağını da ifade etti.

il y a 17 ans