|

Bernie bebek hayatını kaybetti

Dünyanın ABD’de Cumhuriyetçilerin aday adaylarından Bernie Sanders’in Las Vegas’taki seçim kampanyası sırasında tanıştığı beyaz peruklu ve siyah çerçeveli gözlüklü bebek hayatını kaybetti.

Yeni Şafak
10:00 - 4/03/2016 Cuma
Güncelleme: 08:05 - 4/03/2016 Cuma
Diğer

Sosyalist aday Sanders'a benzemesi için başına beyaz peruk ve gözüne kocaman siyah çerçeveli gözlük takılan üç aylık bebeğin fotoğrafı tüm haber ajansları tarafından servis edildi ve kampanyanın en renkli karesi olarak sosyal medyanın çok konuşulanları arasına girdi.



Ancak şimdi tüm dünya “Bernie Baby” lakabı takılan Oliver Lomas isimli bebeğin ani bebek ölümü sendromu nedeniyle yaşamını yitirmesinin şokunu yaşıyor.



Ani bebek ölümü sendromu


Halk arasında "beşik ölümü" olarak bilinen ani bebek ölümü sendromu, bir hastalığı olmayan bebeğin yatakta nedensiz olarak ölü olarak bulunmasıdır. Yapılan otopsilerin ortak özelliği oksijensizlik bulgularının saptanmasıdır. Bir ayla bir yaş arası dönemde görülür. Olguların yüzde 90'ı ilk 6 aydadır. Özellikle gece geç saatlerde gerçekleşir. Kış aylarında ani bebek ölümü sıklığı artar. Ani bebek ölümü sendromu oranları bu konuda yürütülen çalışmalarla düşüş göstermektedir.




#Oliver Lomas
#Ani bebek ölümü sendromu
8 yıl önce