|

Bilanço ağırlaşıyor

Harvey kasırgası nedeniyle ABD’de sel suları altında kalan ülkenin en büyük dördüncü şehri Houston yakınlarında bulunan bir kimyasal tesiste dün patlama yaşandı ve patlamanın ardından siyah dumanlar yükselmeye başladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 1/09/2017 Cuma
Güncelleme: 01:07 - 1/09/2017 Cuma
Yeni Şafak
Harvey'den  sonra, Houston’ı kimyasal patlama vurdu
Harvey'den sonra, Houston’ı kimyasal patlama vurdu

Erken saatlerde, tesisin sahibi olan şirket, burada patlama yaşanmasının ve ardından yangın çıkmasının beklendiğini açıklamıştı. Harvey Fırtınası’nın getirdiği aşırı yağışların ardından Crosby bölgesinde bulunan Arkema adlı tesisin, soğukta korunması gereken kimyasal içerikleri soğutma kapasitesini yitirdiği belirtiliyor. Şirketin yaptığı açıklamaya göre, yağmur nedeniyle tesisi su bastı ve bu da elektriklerin kesilmesine neden oldu. Yedek jeneratörlerin de su altında kalması nedeniyle devreye giremediği belirtildi. Tesis, tıbbi ilaçlardan inşaat malzemelerine kadar pek çok ürünün imalatında kullanılan ve yüksek ısıda tehlikeli olma özelliği taşıyan organik peroksit üretiyor. Yangının tesisin dışına sıçraması beklenmiyor. Ancak önlem olarak, tesisin etrafındaki 2,4 kilometre çapındaki bir çember içerisindeki alan tamamen boşaltıldı. Tesiste kalan son işçiler de Salı günü tahliye edilmişti. Tesis yakınında uçuşlar da yasaklandı. Yerel basındaki haberlere göre, Houston’da enerji hatlarının zarar görmesi dolayısıyla çok sayıda ev elektriksiz kaldı. Felaket sonucu en az 37 kişi hayatını kaybetti. ABD Deniz Piyadeleri ise sele kapılanları arama- kurtarma çalışmalarına devam ediyor. Houston’da şimdiye kadar selde mahsur kalan 13 binden fazla kişinin kurtarıldığı belirtiliyor. Harvey kasırgası son olarak Teksas’tan sonra Louisiana eyaletinde de etkili olmaya başladı.



On binlerce hayvan telef oldu

ABD’nin Teksas eyaletinin sahil kesimlerinde ve Houston bölgesinde etkili olan kasırga ve su taşkınlarında, on binlerce küçük ve büyükbaş hayvanın telef olduğu belirtildi. ABD’nin, Teksas eyaletinde geçen hafta Cuma günü başlayan ve Houston kentinde etkili olan kasırga ve beraberinde su taşkınlarının yaşandığı kentte, ahırların sular altında kaldığı, on binlerce küçük ve büyükbaş hayvanın sel sularına kapılarak telef oldukları ifade edildi. Yetkililer bazı büyükbaş hayvanların su taşkınlarından kurtarılarak güvenli bölgelere götürüldüğünü kaydetti.

#ABD
#Houston
#Kasırga
#Sel
7 yıl önce