|

'Bin Ladin, İran'da rahatça yaşıyor'

Aa
00:00 - 5/05/2010 среда
Güncelleme: 16:57 - 5/05/2010 среда
Yeni Şafak
'Bin Ladin, İran'da rahatça yaşıyor'
'Bin Ladin, İran'da rahatça yaşıyor'

Yeni bir belgeselde, El Kaide lideri Usame Bin Ladin'in rahat bir şekilde İran'da yaşadığı iddia edildi.

"Tüylü Kokain" adlı belgeselde dünyanın en önemli şahin avcılarından Alan Parrot, kendisi de hırslı bir şahin avcısı olan Bin Ladin'in 2003'ten beri İran'da rahat bir yaşam sürdüğünü ve avcılığı görece özgür bir şekilde yaptığını iddia etti. Belgesele göre Bin Ladin burada "rahat, sağlıklı ve çok rahat." 

Fox News'un haberine göre, bir zamanlar İran Şahı'ın baş şahin avcısı olan, Yırtıcı Kuşları Koruma Birliği başkanı Parrot, İzlandalı film yapımcıları Om Marino Arnarson ve Thorkell S. Hardarson'ı şahin avcılarının gizli dünyasına götürerek belgeseli çekti.

Filmde, İran'da ve avcılık dünyasında geniş kaynakları bulunan Parrot'ın irtibatta bulunduğu kişilerden biri, İran'daki av partileri sırasında 2003'ten beri 6 kez Bin Ladin'le karşılaştığını, son derece rahat olan El Kaide liderinin sadece 4 korumayla dolaştığını iddia ediyor. 

İran'ın kuzeyinden bir derebeyi olduğu söylenen bu kişi filmde balaklavayla yüzünü gizlemiş bir şekilde konuşuyor.

Parrot, haber kaynağı olan kişilerin Bin Ladin'le karşılaşmalarına dair en son 2008'de bilgi aldığını belirterek, "bu tarihten sonra da karşılaşmış olabilirler anda biz İran'dan ayrıldıktan sonra kaynağımla bir daha görüşmedim" dedi.

14 лет назад