|

Bir dahaki sefere Türk elçiyi dövecekler mi?

İsrailli eski diplomatlardan, eski Türkiye Büyükelçisi Alon Liel, Türkiye'nin İsrail Büyükelçisi Oğuz Çelikkol'a yapılan muameleyi eleştirirken, "Diplomasinin bilinen yolları varken, Lieberman yeni yollar icat ediyor. Büyükelçinin kanapesini alçak tuttular, bir defakine daha alçak bir yere oturtup, girer girmez dövecekler mi yani" dedi.

00:00 - 12/01/2010 вторник
Güncelleme: 13:03 - 12/01/2010 вторник
Yeni Şafak
Bir dahaki sefere Türk elçiyi dövecekler mi?
Bir dahaki sefere Türk elçiyi dövecekler mi?

İsrailli eski diplomatlardan, eski Türkiye Büyükelçisi Alon Liel, Ordu radyosuna yaptığı açıklamada, Dışişleri Bakan Yardımcısı ve diğer diplomatların tavrını "çok gülünç" bulduğunu dile getirdi.

Liel, diplomasinin bilinen yolları varken, Lieberman'ın yeni yollar "icat ettiğini" söylerken, bundan sonra ne yapacakları sorusunu da yöneltti.

Liel, Türkiye ile ilişkilerin bozulmasını istemeyen, bunun Mısır ve Ürdün ile ilişkileri de olumsuz etkileyeceğini düşünen İsrailli yetkililerin, ne düşündüklerini söylemek yerine tavırlarıyla bunu gösterme yoluna gittiklerini de anlattı.


Liel, "Reaksiyonlarınız genellikle diplomatik kodlar ve düşüncelerinizle gösterilir; burada öyle bir şey yapılmadı, alçaltma yoluna gidildi... Büyükelçinin kanapesini alçak tuttular, bir defakine daha alçak bir yere oturtup, girer girmez dövecekler mi yani" dedi.


Liel, "Türkiye ile ilişkilerde ciddi bir problem yaşanıyor. Türkiye'nin talepleri net ve açık. Filistinliler'le barış sürecinde bir yol katetilmediği sürece, bu hep böyle olacak. Eğer buna cevap veremiyorsanız, tavrınızı diplomatik yollarla gösterirsiniz. Bu şekilde değil" dedi.

14 лет назад