|

BM muhaliflerle daha sık görüşecek

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani Yardım Şefi Valerie Amos, BM'nin Suriye'deki muhalif kesimlerle temaslarını artıracağını bildirdi.

Aa
00:00 - 18/12/2012 Salı
Güncelleme: 09:01 - 18/12/2012 Salı
Yeni Şafak
BM muhaliflerle daha sık görüşecek
BM muhaliflerle daha sık görüşecek

BM Güvenlik Konseyi'ni bölgeye yaptığı ziyaretle ilgili bilgilendirdikten sonra Suriye'deki çalışmalarına ilişkin gazetecilere açıklamada yapan Amos, BM'nin hem rejimin hem de muhalefetin kontrolü altında bölgelerde Suriye Kızılay'ı ve yerel destek gruplarıyla insanı çalışmalarına devam ettiğini belirtti.

Suriye'deki çalışmaları sırasında hükümeti, BM'nin Suriye'deki muhalif kesimlerle temaslarını artıracağı konusunda bilgilendirdiklerini kaydeden Amos, BM'nin ülkedeki insanı yardımların sayısının artırılması ve bu yardımların tarafsız ve doğal yollardan sağlanması gerektiğiyle ilgili konuların da aktarıldığını ifade etti.

Amos, BM'nin ülkede ihtiyacı olan insanlara yardım etmek amacıyla çalışmaların sürmesi için her türlü niyet ve plana sahip olduğu konusunda hükümete güvence verildiğini belirtti.

Ülkede yaklaşık 21 aydır devam eden olaylarda 500 binden fazla kişinin komşu ülkelere sığınmak zorunda kaldığı bildiriliyor.


11 yıl önce