|

BM raporunu çarpıttılar

15 Temmuz darbe girişimi sonrası Türkiye'ye gelen BM Özel Raportörü Nils Melzer, Türkiye’de kötü muamele iddialarına ilişkin hiçbir delil bulunamadığını vurguladı. Ancak Alman ve İngiliz gazeteleri Melzer'in açıklamalarını çarpıtarak 'Türkiye'de tutuklulara kötü muamele yapılıyor' şeklinde verdi.

Yeni Şafak
11:46 - 4/12/2016 Pazar
Güncelleme: 11:51 - 4/12/2016 Pazar
Diğer

BM İşkence Özel Raportörü Nils Melzer, 27 Kasım-2 Aralık 2016 tarihleri arasında yaptığı Türkiye ziyaretine ilişkin ön raporunu düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı. Çalışmaları sırasında sınırsız erişim hakkından yararlanıldığına dikkat çeken Melzer, “Türkiye hükümetine minnettarlığımı tekrar dile getiriyorum” ifadesini kullandı. Darbe girişiminin sonrasındaki haftalarda kötü muamele olduğunu iddia eden Melzer, “Keyfiyetle dolu bu ilk aşamadan sonra kötü muamelenin bittiği görülmekte. Ben ve ekibim darbe girişimiyle ilgili gerekçelerle tutuklanan mahkumlara ilişkin kötü muameleye ilişkin sözlü tehditler dışında hiçbir delil toplamamış ve iddiayla karşılaşılmamıştır” ifadelerini kullandı.



Memnuniyet verici

Star gazetesinin haberine göre, işkence veya kötü muamele iddialarına ilişkin hiçbir delile ulaşılamadığını vurgulayan Melzer,“Genel olarak ziyaret edilen tutukluluk yerlerindeki tutukluluk koşulları memnun edici ya da kabul edilebilirdir” dedi. Türk yetkililerin, işkenceyi önleme yeteneğine sahip olduğu belirtilen Melzer, “Son on yılda bunu tutarlı bir şekilde kanıtlamışlar ve tartışmasız güvence altına aldıklarını ve devamını taahhüt edeceklerini belirtmişlerdi” diye konuştu.




Dış basın Türkiye'yi hedef aldı

Melzer'in Türkiye ilgili hazırladığı ön rapor Almanya'nın yarı resmi basın yayın kuruluşu Deutsche Welle ile Reuters ve BBC tarafından çarpıtıldı. Raporda Türkiye'ye yönelik bazı bazı eleştirileri cımbızlayarak yayınlayan dış basın, Türkiye'de işkence olmadığını vurgulayan ifadeleri görmezden geldi.


#Türkiye
#BM
#Almanya
#FETÖ
7 yıl önce