|

BM'den Hamas'a çağrı

Cihan
00:00 - 25/12/2008 Perşembe
Güncelleme: 12:47 - 25/12/2008 Perşembe
Yeni Şafak
BM'den Hamas'a çağrı
BM'den Hamas'a çağrı

Birleşmiş Milletler, Filistin'in Hamas grubundan İsrail'e yönelik roket saldırılarını durdurmasını istedi. BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon, İsrail'e yönelik roket saldırılarını kınayarak bir an önce durdurulmasını istedi.

Ban Ki-moon, BM Genel Sekreterliği tarafından yayınlanan açıklamasında "Gazze'de artmakta olan gerilimden endişeli olduğunu" belirtti. Genel Sekreter, ayrıca tüm taraflara "sükunetin bölgeye dönmesini güvence alma, Gazze'de yaşayanların sıkıntılarını hafifletme ve bölgeye insani yardım yapılmasına izin verme" çağrısında bulundu.


Filistin sorununa kalıcı bir çözümün ancak barışçıl yollarla bulunabileceğini vurgulayan Ban Ki-moon, mesajında Ortadoğu Dörtlüsü tarafından bu ayın başlarında yapılan barış çağrılarını yineledi.


ABD, Rusya, BM ve Avrupa Birliği'nin oluşturduğu Ortadoğu Dörtlüsü, İsrail-Filistin konusunda iki devletli çözümün önerildiği Yol Haritası'nı destekliyor.


Geçtiğimiz hafta sonunda İsrail'in BM Büyükelçisi Gabriela Shalev, BM Genel Sekreteri'ne Gazze'den devam eden roket saldırılarına cevap vereceklerine dair İsrail hükümetinin bir mektubunu iletmişti.



15 yıl önce