|

Bosna hakkındaki sözlerine açıklık getirdi

Sırbistan Cumhurbaşkanı Tomislav Nikoliç, Bosna-Hersek Üçlü Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Bakir İzzetbegoviç'in tepkisine neden olan "Bosna, gözlerimizin önünde yok oluyor" şeklindeki sözlerine açıklık getirdi.

Aa
00:00 - 24/10/2012 Çarşamba
Güncelleme: 13:47 - 24/10/2012 Çarşamba
Yeni Şafak
Bosna hakkındaki sözlerine açıklık getirdi
Bosna hakkındaki sözlerine açıklık getirdi

Sırbistan Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Nikoliç'in "Bosna, gözlerimizin önünde yok oluyor" ifadesinin, kendisinin Bosna-Hersek'teki kurumsal yapının işlevsizliğinden dolayı endişeli olması dışında hiçbir şekilde yorumlanamayacağı ifade edildi.

'Hiçbir zaman tam anlaşmadık'

İzzetbegoviç'in Türkiye, Bosna-Hersek ve Sırbistan arasında yapılması planlanan üçlü toplantıya gitmeyeceğini açıklaması üzerine Nikoliç, "Bu toplantıya katılım anlaşmazlığın meyvesidir, ayrıca böyle bir toplantı hususunda hiçbir zaman tam olarak anlaşmadık" ifadelerini kullandı.

Sırbistan Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamda ayrıca, Cumhurbaşkanı Nikoliç'in geçen hafta, üçlü görüşmenin ev sahibi olması planlanan Türkiye'yi bilgilendirip yoğunluktan dolayı böyle bir toplantıya katılamayacağını ilettiği de belirtildi.

Bosna-Hersek Üçlü Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Bakir İzzetbegoviç, Sırbistan Cumhurbaşkanı Tomislav Nikoliç'e dün bir mektup göndererek, kendisinin Makedonya'da yayın yapan "Sitel" televizyonuna yaptığı açıklamada, "Bosna-Hersek'in yavaşça yok olduğu" yönündeki açıklamalarını sert bir dille eleştirmişti.

İzzetbegoviç, ayrıca Türkiye'nin ev sahipliğinde Kasım ayı başlarında yapılması planlanan üçlü toplantıa da bu sebeple katılmayacağını bildirmişti.


12 yıl önce