|

Bosna'da peygamber sevgisi

Saraybosna Üniversitesi tarafından düzenlenen "Hz. Peygamberin hayatı çerçevesinde ideal insandan ideal topluma" konulu sempozyumunun açılışı gerçekleştirildi.

Aa
00:00 - 12/04/2013 Cuma
Güncelleme: 22:44 - 12/04/2013 Cuma
Yeni Şafak
Bosna'da peygamber sevgisi
Bosna'da peygamber sevgisi

Ulusal Tiyatro'da gerçekleştirilen açılış törenine, eski Dİyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Bosna-Hersek Reis-ül Uleması Hüseyin Kavazoviç, Sema Hastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özcan, Saraybosna ve Tuzla üniversitelerinin rektörleri, Bosna-Hersek, Türkiye, Mısır, Cezayir, Tunus ve Suudi Arabistan'dan çok sayıda akademisyen katıldı.

Bardakoğlu, sempozyumun açılışında yaptığı konuşmada, oldukça anlamlı bir sempozyuma katılmak üzere Saraybosna'ya gelmekten mutlu olduğunu söyledi. 

Bosna-Hersekli Müslümanlar'ın, İslam'ın diyalog ve barış dini olduğunu tüm dünyaya gösterdiğini belirten Bardakoğlu insanların hayat boyunca İslam'a göre hareket etmeleri ve kin ve garez duygularına yenilmemeleri gerektiğini vurguladı.

Saraybosna Üniversitesi İslami Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmet Buşatliç, sempozyumun İslam bilimi üzerine konuşma fırsatı sunan ideal bir fırsat olduğunu söyledi.

Pazar gününe kadar devam edecek sempozyumun oturumları Bristol Oteli'nde yapılacak.

Sempozyuma, eski Diyanet İşleri Başkanı Bardakoğlu'nun yanı sıra Bosna-Hersek Eğitim ve Bilim Bakanı Damir Maşiç, Bosna-Hersek Reis-ül Uleması Hüseyin Kavazoviç, Saraybosna Üniversitesi Rektörü Muharem Avdispahiç, Tunus Eğitim Bakanı Muhamed Habibi Marzouki ile farklı ülkelerden çok sayıda akademisyen katılacak.


11 yıl önce