|

Boston bombacısına mezar bulunamıyor

ABD'nin Boston kentinde 14 Nisan'da düzenlenen maratonu kana bulayan saldırganlardan Tamerlan Tsarnaev'in cenazesi hala defnedilemedi.

Aa
00:00 - 7/05/2013 Salı
Güncelleme: 12:51 - 7/05/2013 Salı
Yeni Şafak
Boston bombacısına mezar bulunamıyor
Boston bombacısına mezar bulunamıyor

Worcester cenaze hizmetleri şirketinin yöneticisi Peter Stefan, Massachusetts'deki hiçbir mezarlığın 26 yaşındaki Tsarnaev'in cenazesini istemediğini, cenazeyi defnetmek için zanlının yaşadığı Cambridge kentine başvurduklarını, geri çevrilmeleri durumunda eyalet yetkililerine başvuracaklarını açıkladı.


Stefan, Tsarnaev'in cenazesiyle ilgilenmeyi kabul ettikleri için çok sayıda tehdit telefonu aldıklarını ve cenaze evi önünde sık sık gösteri düzenlendiğini belirtti.

Tsarnaev'in annesinin, oğlunun cenazesinin Rusya'ya gönderilmesini istediğini belirten Stefan, Rusya'nın cenazeyi kabul edip etmeyeceği konusunda henüz herhangi bir açıklama yapılmadığını söyledi.


Cambridge Belediye Başkanı Robert Healy ise henüz Tsarnaev ailesinden resmi başvuru almadıklarını ifade etti.

Aileyi ve defin işlerinden sorumlu cenaze hizmetleri şirketini, başka bir mezarlık bulmaya çağıran Healy, karmaşa nedeniyle zaten rahatsız olan kent halkının başka olay istemediğini belirtti.

Healy, sevdiklerini kent mezarlığına gömen halkın, kaybettikleri yakınlarının huzur içinde yatmasını istediğini sözlerine ekledi.

Eyalet Valisi Deval Patrick de cenazenin nereye defnedileceğinin tamamen aileyi ilgilendiren bir konu olduğunu söyledi.

Tsarnaev'in amcası Ruslan Tsarni ise kimsenin böylesine kötü bir olaya adının karışmasını istemediğini anladığını, ancak dinleri gereği yeğeninin cenazesini defnetmek zorunda olduğunu söyledi.

Boston'da 23 bin kişinin katılımıyla düzenlenen maratonun bitiş çizgisi yakınlarında 10 saniye arayla patlayan iki bomba, 3 kişinin ölümüne, 260'tan fazla kişinin yaralanmasına neden olmuştu. Tamerlan Tsarnaev, 19 Nisan'da polis ile girdiği çatışmada öldürülmüş, kardeşi Cohar Tsarnaev ise ağır yaralı olarak yakalanmıştı.

11 yıl önce