|

Brexit Bakanı istifa etti: Başka çarem kalmadı!

İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılma sürecini yöneten Bakan David Davis görevinden istifa etti. Başbakan Theresa May'a yazdığı istifa mektubunda ise istifa sebebini 'İngiltere'yi zayıf duruma sokuyorsunuz' diyerek açıkladı.

Yeni Şafak
11:25 - 9/07/2018 Pazartesi
Güncelleme: 11:38 - 9/07/2018 Pazartesi
Diğer
David Davis
David Davis

Aylardır kulislerde konuşulan istifa dedikodularının ardından David Davis istifasını verdi.

Hükümetin Brexit sürecine yaklaşımına pek de sıcak bakmadığı Londra'da bir sır değildi.

Ancak kabinedeki bakanların AB üyeliğinden ayrıldıktan (Brexit) sonra da Birlik ile yakın ilişkiler yürütülmesi yönünde bir uzlaşıya varmasının ardından Davis de işinin imkansız hale geldiğini düşünmeye başladı.

Pazar günü Başbakan Theresa May'i makamında ziyaret eden Brexit Bakanı Davis, görevi bırakmaktan başka bir seçeneği kalmadığını söyleyerek istifasını verdi.

'Theresa May'in politikaları İngiltere'yi zayıf pozisyona sokuyor'

David Davis yaptığı yazılı açıklamada son 1 yıl içinde hükümet ile birçok konuda anlaşmazlık yaşadığını söyledi. Hükümet müzakere taktiklerinin İngiltere için daha fazla taviz vermek anlamına geleceğini öne sürdü. Davis, “Başbakan Theresa May’in politikaları İngiltere’yi en iyi ihtimalle zayıf bir pozisyona sokacaktır” ifadelerini kullandı. Theresa May ise yaptığı yazılı açıklamada Davis’in istifasından üzüntü duyduğunu belirtti.


#David Davis
#Theresa May
#Brexit
6 yıl önce