|

Brexit’e bombalı mesaj

Kuzey İrlanda'nın Londonderry kentinde bomba yüklü bir aracın havaya uçması, İngiltere'nin 29 Mart günü Avrupa Birliği'nden olası anlaşmasız çıkışı (Brexit) sonrası yaşanabilecek olumsuz senaryoları gündeme taşıdı.

Yeni Şafak
04:00 - 21/01/2019 Pazartesi
Güncelleme: 01:35 - 21/01/2019 Pazartesi
Yeni Şafak
Patlama sonrası olay yerine çok sayıda polis ve ambulans sevk edildi
Patlama sonrası olay yerine çok sayıda polis ve ambulans sevk edildi

Patlama sonrası olay yerine çok sayıda polis ve ambulansın sevk edildiği belirtildi. Patlamanın yaşandığı Bishop adlı sokak araç ve yaya trafiğine kapatılırken BBC olayla ilgili yanan bir araç görüntüsü paylaştı. Olay yerine itfaiye ekiplerinin dahi girmesine izin verilmediği kaydedildi.

Emniyet güçleri ilk belirlemelere göre, patlamanın ardında ayrılıkçı “Yeni IRA” örgütünün olduğunu savundu.
Olayla ilgili iki kişinin gözaltına alındığı da açıklandı. İngiltere Başbakanı Theresa May'in ülkesinin AB'den ayrılmasına ilişkin anlaşma İngiliz Parlamentosu tarafından geçen hafta reddedilmiş ve anlaşmasız çıkış ihtimali güçlenmişti.

Anlaşmasız çıkış ihtimaline ilişkin senaryolarda, İskoçya'nın bağımsızlığını ilan etmesi ve Kuzey İrlanda’da terör olaylarının baş göstermesi öne çıkıyordu. Dün Londonderry kentinde bomba yüklü bir aracın inflak etmesi, Brexit sonrası yaşanacaklara ilişkin Londra’ya bir mesaj verildiği yorumu yapıldı.

#Avrupa Birliği
#Brexit
#İngiltere
5 yıl önce