|

Brezilya'da 3 günlük yas ilan edildi

Brezilya'da uçak kazası sonucu hayatını kaybeden devlet başkanı adayı Eduardo Campos için üç günlük yas ilan edildi.

Aa
00:00 - 14/08/2014 Perşembe
Güncelleme: 12:14 - 14/08/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Brezilya'da 3 günlük yas ilan edildi
Brezilya'da 3 günlük yas ilan edildi

Devlet Başkanı Dilma Rousseff yaptığı açıklamada, Campos için yas ilan edildiğini belirterek, bu süre içerisinde seçim kampanyasının askıya alındığını belirtti.

Brezilya'nın yasta olduğunu kaydeden Rousseff, ''Brezilya büyük bir insanını, iyi bir siyasetçisini kaybetti. Campos, örnek bir insan ve eşti. Eski Devlet Başkanı Lula da Silva yönetimi dönemine kadar giden eski bir dostluğumuz var'' dedi.

Brezilya'da dün uçak kazasında hayatını kaybeden Sosyalist Partisi'nin devlet başkanı adayı Eduardo Campos

Bu arada ülke genelinde devlet kurumlarında bayraklar yarıya indirildi. Kazanın meydana geldiği Santos bölgesinde itfaiye ekiplerinin, uçağın kara kutusunu arama ve enkaz kaldırma çalışmalarına devam ettiği kaydedildi.

Campos'un hayatını kaybetmesinin ardından Brezilya Sosyalist Partisi (PSB), yeni aday arayışlarına başlayacak. Partinin Genel Başkan Yardımcısı Marina Silva'nin aday olma ihtimalinin yüksek olduğu belirtiliyor.

Rio de Janeiro'ya gitmek için uçağa binmek yerine kara yolunu tercih ettiği belirtilen Silva ise son 10 aydır siyasi danışmanlığını yaptığı Campos'tan saygı, dürüstlük ve takdir edilme gibi değerleri öğrendiğini kaydetti. Silva, aday olduğu 2010'daki devlet başkanlığı seçimlerinde özellikle gençlerden ve dindar kesimlerden destek görmüştü.

Pernambuco eyaletinin eski valisi ve eski Çevre Bakanı olan Campos, 5 Ekim'de yapılacak seçimler için PSB'den aday gösterilmişti. Campos'un, son kamuoyu yoklamalarında yüzde 10 desteği bulunuyordu.

10 yıl önce