|

Brezilya’daki 17-25 Aralık amacına ulaştı

Brezilya Cumhurbaşkanı Jair Bolsanoro yemin töreninden sonra ülkesinin elçiliğini Kudüs’ü taşımak için çalışmalara başladı. Ülkede, Türkiye’deki 17-25 Aralık gibi bir yargı darbesi yaşanmış ve ABD ile İsrail sağına yakın Bolsonaro’nun yolu açılmıştı. Bu nedenle “ülkedeki darbe hedefine ulaştı” yorumları yapılıyor.

Yeni Şafak
04:00 - 7/01/2019 Pazartesi
Güncelleme: 23:36 - 6/01/2019 Pazar
Yeni Şafak
Brezilya Cumhurbaşkanı Jair Bolsanoro
Brezilya Cumhurbaşkanı Jair Bolsanoro

Brezilya’nın aşırı sağ eğilimli ve darbe yanlısı yeni Devlet Başkanı Jair Bolsonaro’nun, İsrail ve ABD politikalarına ilişkin verdiği destek, ülkenin yaşadığı yargısal darbe sürecinin meyveleri olarak değerlendiriliyor.

Breziya’da, tıpkı Türkiye’de FETÖ terör örgütünün yürüttüğü 17-25 Aralık Yargı Darbe girişimine benzer bir süreç yaşanmıştı.
Söz konusu süreçte, halkın seçtiği Dilma Rousseff ve Lula da Silva yönetimleri sözde “yolsuzluk suçlamasıyla” yargı darbesiyle görevden alınarak, ordu destekli Jair Bolsonaro yönetimine geçişin yolları bir bir açıldı.
ABD ve İsrail aşırı sağına yakın fikirleri ile bilinen Bolsanoro’nun geçen haftaki yemin töreninden sonraki ilk kararı da, ülkesinin
Tel-Aviv’de bulunan büyükelçiliğini Kudüs’e taşımak ve ABD’ye ülke içinde bir askeri üs teklif etmek oldu.
#Jair Bolsanoro
#Brezilya
#Türkiye
#Kudüs
#FETÖ
5 yıl önce