|

Buldozer ezemedi mahkeme de ezemeyecek

Amerikalı insan hakları eylemcisi olan Rachel Aliene Corrie 16 Mart 2003'de Filistinlilerin evlerini yıkmakta olan İsrail Ordusu'nun buldozeri tarafından ezi-lerek öldürüldü. İsrail Mahkemesi ise verdiği kararla bu sefer adaleti ezdi.

Mahmut Osmanoğlu
00:00 - 3/09/2012 Pazartesi
Güncelleme: 22:43 - 2/09/2012 Pazar
Yeni Şafak
Buldozer ezemedi mahkeme de ezemeyecek
Buldozer ezemedi mahkeme de ezemeyecek

Filistinlilerin evlerinin yıkılmasını engellemeye çalışırken İsrail buldozeri tarafından öldürülen Rachel Corrie'nin ailesi İsrail ordusu aleyhine dava açmıştı. On yıla yakın bir süre sonra Hayfa mahkemesi verdiği kararda buldo-zer sürücüsünü kusursuz bulmadı.

İngiltere'de Arapça olarak yayınlanan El Kuds ul Arabî gazetesi 28 Ağustos tarihli sayısında mahkeme kararını "İsrail mahkemesi Amerikalı aktivist Rachel Corrie'nin öldürülmesi ile ilgili kamu davasını reddetti" başlığıyla verdi.

Haberde İsrail Hayfa Mahkemesi'nin 2003 yılında İsrail buldozeri tarafından ezilerek öldürülen Amerikalı aktivist Rachel Corrie'nin ailesinin İsrail Devleti aleyhine açtığı kamu davasını reddettiği bilgisi veriliyor ve mahkeme hâkiminin kararında buldozer sürücüsünün Rachel'in ölümünde bir ihmali olmadığını bildirdiğine dikkat çekiliyor.

Gazete hâkim Oded Gershon'un kararında Rachel'in ölümünde İsrail Ordusu'nun bir ihmali olmadığı kanısına vardığı ve asker ve polis tarafından yapılan soruşturmanın da usulüne uygun olarak uygulandığını ifade ettiğini aktarıyor.

Haberde ordunun yürüttüğü soruşturmadan memnun olmayan Rachel Corrie'nin ailesinin İsrail Devleti ve Savunma Bakanlığı aleyhine kamu davası açtığı hatırlatılıyor.

İsrail Mahkemesi adeta adaletle alay edercesine verdiği kararla Rachel'i bir defa daha ezdi. Ama Rachel artık insanlığa mal oldu ve bu karar İsrail yargısının alnında bir kara leke olarak sonsuza kadar duracak.



12 yıl önce