|

Bulgaristan'da geçici hükümet görevi devraldı

Cihan
00:00 - 13/03/2013 Çarşamba
Güncelleme: 16:33 - 13/03/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
Bulgaristan'da geçici hükümet görevi devraldı
Bulgaristan'da geçici hükümet görevi devraldı

Yeni kabinede 17 bakan görev yaparken, bunlardan üçü başbakan yardımcısı görevini de üstlenecek. Bu görevleri yapacak olanların hepsinin kadın olması gözlerden kaçmadı. Bulgaristan'ın 23 yıllık demokrasi tarihinde ilk kez bir kadın içişleri bakanlığını da yönetecek. Parlamentonun seçtiği kabinenin tüm yetkisine sahip olacak olan geçici hükümet, meclisin onayı gerektirmeyen işlemleri yapabilecek.

Eski Başbakan Boyko Borisov ile tokalaşan yeni Başbakan Marin Raykov, kabine ekibini tanıttı. Borisov, halefine dönerek doğru bildiğini yapmasını istedi.

Borisov, ''Bizim dengeyi sağlamak için gücümüz yetmedi. Her şeyi aynı anda yapmaya kalktık: otoyollar, müzeler, yol bağlantıları. Bununla birlikte devletlerin alt üst olduğu bir zor dönemde tek başına yönettik. Bu zamanın bittiğini zannetmeyin. İtalya ve İspanya ağır bir krize giriyor. Gelecek hükümetlerin en iyi bütçeyi kullanmasını diliyorum.'' dedi.

''İHTİLALİ DURDURARAK İHTİLAL YAPALIM''

Yeni Başbakan Marin Raykov, kendi bütçeleri ve parlamento olmadan da yönetebileceklerini, fakat insanların güveni olmadan bunun asla mümkün olmayacağını söyledi.

Kabinedeki kilit ismin Maliye Bakanı Kalin Hristov olduğunu belirten Başbakan Marin Raykov, daha iyi bir sosyal politika için bütçedeki rezervleri keşfetmeye çalaşacaklarını söyledi.

Her bir hükümette iki önemli alan olduğunu vurgulayan Raykov, bunların eğitim ve dışişleri olduğuna değindi. Raykov, ''Bu iki bakanlıkta radikal ihtilal yapma zamanı geldi, o da ihtilal yapmayı vazgeçmekten geçiyor." dedi. Yeni ekibini tanıtan Raykov, bakanların konuşkan değil, iş yapan bir görünümü olacağını kaydetti.

Program sonunda eski bakanlar yeni bakanları tebrik ederek yeni görevlerinde başarılar diledi. Daha sonra her bakan kendi bakanlığındaki görevlilerle tanıştı.

11 yıl önce