|

Burkina Faso muhalefeti yaptırım kararından memnun

Burkina Faso muhalefeti, Afrika Birliği'nin yaptırım kararı almamasından memnun olduğunu açıkladı.

Aa
00:00 - 11/11/2014 Salı
Güncelleme: 15:07 - 11/11/2014 Salı
Yeni Şafak
Burkina Faso muhalefeti yaptırım kararından memnun
Burkina Faso muhalefeti yaptırım kararından memnun

Muhalefet kanadından eski Dışişleri Bakanı Ablasse Ouedraogo, Afrika Birliği'ne başkanlık eden Moritanya'nın devlet Başkanı Muhammed Veled Abdülaziz'in askeri darbenin yapıldığı Burkina Faso'yu "cezalandırma niyetinin bulunmadığına" ilişkin açıklamasının memnuniyet verici olduğunu belirtti.

Burkina Faso'da geçiş sürecine ilişkin sorunları halkın çözümlemesi gerektiğini vurgulayan Ouedraogo, buna rağmen desteğini esirgemeyen Afrika Birliği temsilcilerinin ülkeye yaptığı ziyaretten mutlu olduğunu ifade etti.

Başkent Vagadugu'ya dün gelen Abdülaziz, "Burkina Faso'ya ceza vermek için değil halkı desteklemek için geldiklerini" kaydetmişti.

Afrika Birliği, geçen hafta askeri darbenin yapıldığı Burkina Faso'da orduya, iktidarın bir sivile devredilmesi ve anayasal düzene dönülmesi için 15 gün tanıdığını açıklamıştı.

Burkina Faso'da, protestolar üzerine Blaise Compaore'nin istifasının ardından kendisini devlet başkanı ilan eden ordu sözcüsü Tuğgeneral Isaac Zida, geçici hükümetin başına her kesimi temsil edebilecek bir ismi getireceklerini ve bunu en kısa sürede yapmayı hedeflediklerini söylemişti.

9 yıl önce