|

'Bush'un planı umut vadediyor'

Irak Başbakanı Maliki'nin danışmanı Bassen Rida, ABD Başkanı George Bush'un yeni Irak planının umut vadettiğini söyledi.

Aa
00:00 - 11/01/2007 Perşembe
Güncelleme: 10:39 - 11/01/2007 Perşembe
Yeni Şafak
'Bush'un planı umut vadediyor'
'Bush'un planı umut vadediyor'

Irak Başbakanı Nuri El Maliki'nin danışmanı Bassen Rida, ABD Başkanı George Bush'un yeni Irak planının umut vadettiğini söyledi.

Rida, AFP'ye yaptığı açılamada, "Plan umut vadediyor, ancak (Saddam Hüseyin'in) rejimi tarafından tahrip edilmiş bir ülkenin mirasını aldık.

İlerlemenin önünde en büyük engel olan mezhep çatışmalarıyla karşı karşıyayız. Bu koşullarda güvenliği sağlamak kolay değil" dedi.

Bush, halihazırda 132 bin Amerikan askerinin bulunduğu Irak'a 20 bin kadar takviye asker gönderileceğini söylemiş, Irak hükümetinin Kasım ayına kadar bütün vilayetlerin kontrolünü alma taahhüdünde bulunduğunu belirterek, "Ancak taahhütlerini yerine getirmezlerse Amerikan desteğini kaybedebilirler. ABD'nin taahhütleri de sınırsız değil" demişti.

Rida, bunlara yanıt olarak, "Biz elimizden geleni yapmaya çalışmak için Başkan Bush'u beklemedik. Irak'ı güvenli hale getirmek için elimizden geleni yapacağız. Başbakan Maliki ister Şii olsun ister Sünni, bütün milislerle savaşmaya kararlı. Varlıkları onun için kabul edilemez. Bizim kendi takvimimiz var" ifadesini kullandı.


17 yıl önce