|

Bush'un terör algısı alay konusu oldu

Amerikalı ünlü talk showcu Jon Stewart, ABD Başkanı Bush'un terör örgütü PKK konusundaki politikasını sunuculuğunu yaptığı programındaki bir skeçle yerden yere vurdu. Bush'un 'terör ve terörist' sözcüklerini kendi işine geldiği gibi kullanmasını da alaya alan Stewart, Kuzey Irak operasyonunu 'Kıdemli Osmanlı muhabiriyle' ele aldı

New York
00:00 - 26/10/2007 Cuma
Güncelleme: 01:18 - 26/10/2007 Cuma
Yeni Şafak
Bush'un terör algısı alay konusu oldu
Bush'un terör algısı alay konusu oldu

ABD Başkanı George W. Bush'un 'terör ve terörist' tanımı, Amerikan medyasında alay konusu oldu. Amerikalı ünlü talk showcu Jon Stewart, Bush'un terör örgütü PKK konusundaki politikasını bir skeçle yerden yere vururken, ABD Başkanı'nın 'terör ve terörist' sözcüklerini işine geldiği gibi kullanmasını da alaya aldı. Bush'un, Hizbullah'a gönderme yapılarak İsrail'in Lübnan'ı işgalini desteklediği ve 'teröre yataklık edenlerin de terör suçlusu olduğu' yönündeki sözlerinin anımsatıldığı programda, tehdit ve saldırı ile karşı karşıya olan Türkiye'nin kendi kendini savunma hakkı olduğu vurgulandı.

'KIDEMLİ OSMANLI MUHABİRİ'

ABD'de yayın yapan Comedy Central TV kanalında her gün saat 23.00'te yayınlanan söyleşi programının sunucusu Jon Stewart, konuya, “Türk sınırında yeni gelişmeleri öğrenmek için İstanbul'da 'kıdemli Osmanlı muhabiri' Mandvi'ye bağlanıyor. Stewart, “Assif, Bush, Türkiye'yi Kuzey Irak konusunda sabırlı olmaya zorluyor” derken, muhabir araya giriyor ve “Evet Jon, Bırakalım uzmanlar işlerini yapsınlar. Savaş en son başvurulacak yoldur” diyerek, Bush'un, Irak'ı işgal için geçmişte sarfettiği sözlere gönderme yapıyor.

KUZEY IRAK TERÖRİST YATAKLIĞI

Sunucunun, “Neden ironi yapıyorsun, sen bize Başkan Bush'un, Türkiye'nin Irak'ı işgal etmesini istediğini mi söylüyorsun” sözlerine gelen yanıt ise “Türkiye teröristler tarafından saldırıya uğruyor. İsrail'in Lübnan'ı işgaline ilişkin ne söylediğini hatırla” oluyor. Bu sözlerin ardından, Bush'un, “İsrail kendini savunma hakkına sahiptir. İsrail kendi topraklarını savunduğu için baskı altına almamalıdır” sözleri yer alan görüntüler devreye giriyor. Sunucu Stewart'ın bunun üzerine, “Türkiye, Irak'ın tek güvenlikli bölgesine girip orada da karışıklığa yol açmaz mı?” sorusuna ise, “Onlar (Kuzey Irak) bunu, teröristlere yataklık yapmadan önce düşünmeliydi. Başkan'ın dediği gibi” diye yanıtlıyor ve ardından da Bush'un, “Teröristlere yataklık ederseniz, terörist kadar suçlusunuz” sözleri ekrana yansıyor. Sunucunun, “Kürtler'in politikası yataklık yapmak değil” sözlerine ise “Belli ki son zamanlarda Kuzey Irak'ı ziyaret etmemişsiniz. Oradaki en önemli etkinlik terörist yataklığı” şeklinde oluyor.

17 yıl önce