|

Butto'yu Cheney öldürttü

Pulitzer ödüllü gazeteci Hersh'in bir Arap gazeteciye "Butto'yu ve Hariri'yi Cheney öldürttü" açıklaması dünya gündemine bomba gibi düştü. Ancak, Arap internet sitelerinde yayınlanan haberi yalanlayan Seymour Hersh açıklamalarının çarpıtıldığını söyledi

Dış Haberler
00:00 - 20/05/2009 Çarşamba
Güncelleme: 04:00 - 20/05/2009 Çarşamba
Yeni Şafak
Butto'yu Cheney öldürttü
Butto'yu Cheney öldürttü

Pulitzer ödüllü gazeteci Seymour Hersh'in "Butto'yu ve Hariri'yi Cheney öldürttü" açıklamaları dünya gündemine bomba gibi düştü. New Yorker dergisinin Pulitzer ödüllü gazetecisi Hersh'in bir Arap gazetesine yaptığı açıklama sırasında "Pakistan eski Başbakanı Benazir Butto, Dick Cheney'in emriyle öldürüldü. Cheney, Lübnan Başbakanı Refik Hariri'nin de öldürülmesi emrini verdi." dediği iddia edildi. Ancak, Arap basınında çıkan haberleri yalanlayan Hersh böyle bir imada bulunmadığını söyledi.


HERSH YALANLADI

Hersh'in Arap basınına yaptığı iddia edilen açıklamasında şu ifadelere yer verildi: Geçtiğimiz yıl seçim kampanyası sırasında bombalı saldırı sonucu öldürülen Pakistan eski Başbakanı Benazir Butto'nun ölüm emri ABD'nin eksi Başkan yardımcısı Dick Cheney tarafından verildi. Butto'nun öldürülmesi emri gibi Lübnan Başbakanı Refik Hariri'nin de öldürülmesi emrini Cheney verdi. Suikast CIA içinde kurulan "Özel Operasyon birimi" tarafından gerçekleştirildi. Bu birimin amacı ABD karşıtlarının elimine edilmesi. Bu iddiaları yalanlayan Hersh haberin kim tarafından yayıldığına anlam veremediğini, yakın zamanda Arap bir gazeteciyle röportaj dahi yapmadığını söyledi.


Bin Ladin'i yakaladık ABD serbest bıraktı

Pakistan Devlet Başkanı Asif Ali Zerdari, 11 Eylül saldırısından üç ay sonra El Kaide lideri Bin Ladin'i yakalayarak, Bush yönetimine teslim ettiklerini, ancak Ladin'in kısa bir süre sonra serbest bırakıldığını iddia etti. Amerikan NBC televizyonuna konuşan Zerdari, 2001 Aralık ayında yani 11 Eylül'den üç ay sonra yakalanan Ladin'in şimdi yaşadığına inanmadığını belirterek, CIA'nın sekiz yıldır Ladin'den haber alamadığını, ayrıca Washington ve müttefiklerinin Ladin'in Tora Bora dağlarınan saklandığına dünyayı inandırmasının arkasında başka planlar olduğunu ima etti.




15 yıl önce