|

'Bütün İsrail ordusunu kullansak da Hamas'ı zayıflatamıyoruz'

İsrail Bilim Teknoloji ve Uzay Bakanı Yaakov Perry, Batı Şeria'da kaçırıldığı iddia edilen 3 Yahudi yerleşimciyi arama çalışmaları kapsamında başlatılan operasyonların aylar hatta yıllar sürebileceğini ifade etti. Perry'nin kullandığı 'Hamas'ı zayıflatmaya çalışıyoruz ancak Hamas İslamcı bir örgüt, bu sebeple bütün İsrail ordusunu da kullansak dize getiremiyoruz' ifadeleri dikkat çekti.

Aa
00:00 - 20/06/2014 Cuma
Güncelleme: 13:38 - 20/06/2014 Cuma
Yeni Şafak
'Bütün İsrail ordusunu kullansak da Hamas'ı zayıfl
'Bütün İsrail ordusunu kullansak da Hamas'ı zayıfl

İsrail radyosuna konuşan Perry, "İsrail'in hedefinin Hamas'ı vurmak ve Filistin ulusal uzlaşısını bitirmek olduğunu" söyledi.

Perry, "Batı Şeria'daki operasyonlar, aylar ya da yıllar sürebilir. Hamas'ı zayıflatmaya çalışıyoruz ancak Hamas İslamcı bir örgüt. Bu sebeple bütün İsrail ordusunu da kullansak dize getirilemiyor. Yürütülen geniş çaplı operasyonlara rağmen Batı Şeria'da hala silahlı gruplar bulunuyor" dedi. Perry, "Kaçırma krizi"nin sona ermesinin ardından Filistinlilerle müzakere sürecine geri dönülmesi gerektiğini" belirtti.

Bakan Perry, 1988'den 1995'e kadar İsrail iç istihbarat teşkilatı "Şabak Başkanlığı", 1995-2010 yılları arasında da "Mahkumlardan ve Kayıplardan Sorumlu Başbakan Yardımcılığı" görevlerinde bulunmuştu.

İsrail yönetimi, geçen Perşembe gecesi, Batı Şeria'daki Gush Etzion yerleşim biriminde kaybolan 3 Yahudi yerleşimci gencin kaçırıldığını iddia etmiş, bu konuda Filistin yönetiminin sorumlu olduğunu öne sürmüştü. Bu kişilerin bulunması için İsrail parlamentosu, orduya operasyon yapma dahil geniş yetkiler vermişti.

İsrail ordu birlikleri de o tarihten bu yana Batı Şeria'da baskınlar düzenleyip, aralarında Filistin Meclis Başkanı Aziz Duveyk, milletvekilleri, eski bakanlar ve Hamas üyelerinin de bulunduğu çok sayıda kişiyi gözaltına almış, Gazze'ye de hava saldırıları düzenlemişti.

10 yıl önce