|

Buzek: Artık tek Avrupa var

İha
00:00 - 14/07/2009 Salı
Güncelleme: 17:24 - 14/07/2009 Salı
Yeni Şafak
Buzek: Artık tek Avrupa var
Buzek: Artık tek Avrupa var

Bugün Avrupa Parlamentosu başkanı seçilen Jerzy Buzek, artık doğu, batı değil tek Avrupa olduğunu, bunun için çalıştıklarını söyledi.

Strasbourg'da yapılan oylamada Avrupa Parlamentosu başkanı seçilen Jerzy Buzek, başkan seçilmesinin ardından düzenlediği basın toplantısında, başkanlık süresince ulaşmak istediği hedeflerini anlattı. Buzek, konuşmasında bütünleşmiş bir Avrupa'nın kendileri için önemini vurguladı. Türkiye'nin AB üyeliğini destekleyen bir politikacı olarak bilinen Buzek, AB'nin yeni ülkelere kapılarını açması gerektiğini ve bunun toplum önünde tartışılması gerektiğini söyledi. Lizbon Anlaşması ile ilgili olarak kendisine

yöneltilen soruya Buzek, anlaşmanın en kısa sürede yürürlüğe girmesi gerektiğini belirtirken ayrıca finansal kriz, iklim değişimi, enerji ikmali ve demografik sorunların üstesinden gelmeye çalışacaklarını kaydetti. Buzek, Avrupa Birliği'ne girişle ilgili sorunlar hakkındaki soru üzerine ise, Polonya'nın AB üyesi olmak için 15 sene beklediğini, genişlemenin belirli kurallar çerçevesinde olduğunu ve bunun kriterlerinin ülkelerce yerine getirilmesi gerektiğini vurguladı.

15 yıl önce