|

Çeçenler'den Putin'e sürpriz

Putin'e sürpriz yapan Çeçenler, dün başkent Grozni, Urus-Martan, Açkoy-Martan, Gudermes ve Jani Vedeno'daki Rus mevzilerine saldırı düzenledi. 10 Rus askeri ölürken, Çeçenler iki Rus uçağı nıdüşürdüklerini açıkladılar.

.
00:00 - 8/05/2000 Monday
Güncelleme: 17:39 - 21/01/2014 Tuesday
Yeni Şafak
Çeçenler'den Putin'e sürpriz
Çeçenler'den Putin'e sürpriz

MOSKOVA- Çeçenistan'da Rus güçlerinin operasyonları sürerken, Çeçen savaşçılar son iki günde iki Rus uçağı düşürdüklerini açıkladılar. Çeçenler'in önde gelen liderlerinden Movladi Udugov, AFP'ye telefonla yaptığı açıklamada, önceki gün güneydeki Nojay-Yurt, dün de güneydoğudaki Vedeno bölgelerinde Su-24 tipi iki bombardıman uçağının roketlerle düşürüldüğünü belirtti. Çeçen savaşçıların pilotları aradığını kaydeden Udugov, Çeçenlerin dün başkent Grozni, Urus-Martan, Açkoy-Martan, Gudermes ve Jani Vedeno'daki Rus mevzilerine saldırı düzenlediklerini söyledi. Udugov, çatışmalarda askeri bir trenin kısmen tahrip edildiğini ve Rus güçlerinin yaklaşık 10 kayıp verdiğini ifade etti. Rus kaynakları ise, sadece Gudermes yakınlarında bir trene patlayıcı madde atıldığını ve iki askerin yaralandığını duyurdu. Rus güçlerinin, Devlet Başkanı Vladimir Putin'in dünkü yemin töreninden önce Çeçenistan'da olay çıkmaması için geniş önlem aldığı açıklanmıştı.

Ruslar sivillere saldırıyor

Bu arada Rus savaş uçaklarının ve helikopterlerinin Çeçenistan'n güneyindeki dağlık bölgede sivil hedefleri bombaladığı açıklandı. Adının açıklanmasını istemeyen bir Rus yetkili, bombardımanda Verhneye Vedeno köyünden bir kadın ve çocuğun öldüğünü, bombardımanın yapıldığı diğer yerlerde de başka kayıpların olduğunu söyledi. Bu arada, Çeçenler'in bir trene düzenledikleri saldırının ardından çok sayıda kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Öte yandan, Rus güçlerinin Dargo köyünde Çeçenlere ait çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirdikleri ileri sürüldü.


24 years ago