|

"Cehenneme ateş ettim"

Rusya''da 6 kişiyi öldüren şüpheli yakalandı. Şüpheli açıklamasında, ''Ben çocuklara ateş etmedim. Cehenneme doğru ateş ettim.'' dedi.

Cihan
00:00 - 24/04/2013 Çarşamba
Güncelleme: 12:54 - 24/04/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
"Cehenneme ateş ettim"
"Cehenneme ateş ettim"

Rusya''nın Belgorod kentinde geçtiğimiz Pazartesi günü av malzemeleri satan bir iş yerinde ve dışarıda rastgele ateş ederek 6 kişinin ölümüne neden olduğu şüphesi ile yakalanan 31 yaşındaki Sergey Pomazun''un iki gündür ormanda saklandığı ortaya çıktı.

Rusya İçişleri Bakanlığı yetkilileri şüphelinin sağlık kontrolü için hastaneye götürüldüğünü açıkladı. Pomazun polise verdiği ilk ifadesinde tren istasyonunun hemen yanı başında bulunan ormanda saklandığını söyledi.

Rusya İçişleri Bakanlığı yakalanan şüpheli Pomazun''un ilk görüntülerini yayınlarken, şüpheli açıklamasında, ''Ben çocuklara ateş etmedim. Cehenneme doğru ateş ettim.'' dedi.

Daha önce çoğunluğu hırsızlık olmak üzere 5 ayrı olaydan sabıkası bulunan Pomazun''un mağazayı soymak için geldiği, daha sonra da kontrolünü kaybettiği iddia ediliyor.

Olay yerinden lüks bir araçla kaçan, sonrasında aracı terk ederek kayıplara karışan Pomazun''u bulmak için tüm güvenlik birimleri seferber oldu. Rusya İçişleri Bakanı Vladimir Kolokoltsev bölgeye gelerek operasyonu bizzat yönetti.

Belgorod tren istasyonunu ablukaya alan polisler şüpheliyi yük trenine binmeye çalışırken yakalamayı başardı. Olay sırasında şüphelinin bıçaklı saldırısına uğrayan bir polis memuru hastaneye kaldırıldı. Pomazun''un herhangi bir yaralanmasının olmadığı ifade ediliyor.

Operasyonda yer alan polisler basına yaptıkları açıklamada, tren istasyonunda akşam saatlerinde yürüyen bir vatandaş gördüklerini, kimlik kontrolü yapmak istemeleri üzerine şahsın agresif ve şüpheli davranmaya başladığını söyledi.

Polis yetkilisi, ''Kendisi herhangi bir kimlik göstermedi. Yanlış bir soyadı verdi. Diğer polislerde bölgeye gelince agresif ve sinirli davranmaya başladı. Şüphelinin kolunda bıçak olduğunu ve ceketinin kolu ile kapatmaya çalıştığını fark ettik. O bir polis memuruna saldırdı. Ancak yakalamayı başardık.'' dedi.

Belgorod kent sakinleri olayın şokunu atlatmaya çalışırken, yaşamlarını yitiren 6 kişi ile ilgili cenaze törenleri de bugün gerçekleştiriliyor.

11 yıl önce