|

Çelmeci kameraman: Üzgünüm

Geçtiğimiz günlerde Macaristan- Sırbistan sınırında polisten kaçan mültecilere tekme atan ve yakalanmaları için çelme takan Macar kameraman kadın özür diledi. Kameraman Petra Laszlo “Ben çocuklara tekme atan kalpsiz, ırkçı kameraman değilim" dedi.

Yeni Şafak
12:09 - 11/09/2015 Cuma
Güncelleme: 12:57 - 11/09/2015 Cuma

Olaydan beri ilk kez konuşan Laszlo, hükümete yakın sağcı muhafazakar "Magyar Nemzet" gazetesine gönderdiği mektupla kendini savundu.



Laszlo mektubunda “Kamera çalışıyordu, yüzlerce mülteci polis barikatlarını aşmıştı. Bunlardan bir tanesi bana doğru geliyordu, çok korkmuştum. Bir an kendimi kaybettim. Sandım ki bana saldırılıyor ve kendimi korumak zorundayım. İnsan paniğe düştüğünde doğru karar vermek zordur" diye yazdı.



Yaptığının sorumluluğunu üstlenmeye hazır olduğunu söyleyen Petra Laszlo mektubunu “Ama ben çocuklara tekme atan kalpsiz, ırkçı kameraman değilim. Ne siyasal cadı avını ne de ne hakaretleri ne de ölüm tehditlerini hak ediyorum. Ben şimdi sadece yanlış karar vermiş, küçük çocukları olan işsiz bir anneyim. Gerçekten çok üzgünüm" ifadeleriyle bitiriyor.



Tutuksuz yargılanacak


Macaristan'da polisten kaçmaya çalışan sığınmacılara tekme atıp, çelme takan kadın kameramanın tutuksuz yargılanacağı bildirildi.



Szeged polis merkezinden yapılan açıklamada, Macaristan-Sırbistan sınırındaki Röszke kasabasında polisle sığınmacılar arasından çıkan arbede sonrası polisten kaçmaya çalışan sığınmacı küçük kıza tekme atıp, kucağındaki çocuğu ile kaçmaya çalışan babaya çelme takıp düşürmesi büyük tepkilere neden olan kadın kameramanın şüpheli sıfatıyla ifadesinin alındığını, tutuksuz yargılanacağı belirtildi.



Magyar Nemzet gazetesine açıklama yapan ve olay esnasında korktuğunu, kendisini korumak istediğini anlatan kameraman, "Yüzlerce kişi benim tarafıma doğru geliyordu. O an paniğe kapıldım ve doğru karar alamadım. Bir anne olarak olanlardan dolayı üzgünüm" dedi.




#Laszlo
#Macaristan
#Mülteci krizi
#çelme
9 yıl önce