|

'Cep telefonu fırlatma yarışması' yapıldı

Finlandiya'da düzenlenen dünya cep telefonufırlatma yarışmasının birincisi Finlandiya oldu.

Aa
00:00 - 26/08/2007 Pazar
Güncelleme: 14:15 - 26/08/2007 Pazar
Yeni Şafak
'Cep telefonu fırlatma yarışması' yapıldı
'Cep telefonu fırlatma yarışması' yapıldı

Finlandiya'da düzenlenen dünya cep telefonufırlatma yarışmasının birincisi Finlandiya oldu.

Nyslott kentinde 8'incisi düzenlenen yarışmanın organizatörleri, Fin yarışmacı Tommi Huotari'nin telefonunu 89,62 metreye fırlatarak birinci olduğunu açıkladılar.


'HERKES BUNU YAŞAMAK İSTER'

Mühendislik yapan Huotari (38), "Daha önce hiç telefon fırlatmamıştım, ama patates fırlatma yarışmasına katılmıştım. Şaşırtıcı, ama bir patatesi daha uzağa fırlatabiliyorsunuz. Sanırım herkes en az bir kez cep telefonunu fırlatıp atmak istemiştir" dedi.




Açıklamada, erkeklerde ilk 17'ye giren yarışmacıların biri dışında tümünün Fin olduğu belirtildi. Erkekler dalında bir Kanadalı 10. oldu.



Yarışmaya Rus, Alman, Amerikalı, Hollandalı ve Avusturyalı yarışmacılarda iştirak etti.

Dünya cep telefonu fırlatma yarışmasında bayanlarda birinciliği geçenyılın birincisi Fin Eija Laakso 44,49 metrelik atışıyla kazandı.



YARIŞMA FİKRİ NEREDEN DOĞDU?

Yarışmanın organizatörü olan Fin Fennolingua şirketinin açıklamasında, Finlandiya'daki binlerce gölün cep telefonlarıyla dolu olduğu ve kullanılmış cep telefonlarının zehirli atık haline geldiği belirtiliyor.


MER MARKA HER MODEL

Açıklamada, cep telefonunun insan hayatında önemli yere sahip olduğu veinsanların mutlu ve hüzünlü birçok anına eşlik ettiği belirtiliyor.


Cep telefonlarının zehirli atık haline gelmesinden önce bir sporfaaliyetinde kullanılabileceğini düşünen şirket yetkilileri böyle biryarışma düzenlemeye karar vermiş.



Organizasyonun açıklamasında, "Bazen en ihtiyacınız olduğu anda şarjıbiten, önemli bir görüşme yapacağınızda karşı taraftan yanıtalamadığınız bu telefonları fırlatmanın, bu modern araçların yol açtığıhayal kırıklığına karşılık vermek için yapılabilecek tek spor faaliyetiolduğu" vurgulanıyor.



Cep telefonu fırlatma yarışması ilk olarak 2000 yılında Savonlinna'dadüzenlenmiş.


Yarışmada, kendi verdikleri bataryalı telefonların kullanıldığınıbelirten organizatörler, bazı yarışmacıların kendi telefonlarınıfırlatmak istediklerini, ancak buna izin verilmediğini söylüyor.



Yarışmada her markadan değişik model telefonlar kullanılabiliyor.


Organizasyonun onayından geçen telefonların ağırlıkları 220-400 gramarasında değişiyor. Yarışmacılar istedikleri telefonu seçebiliyorlar.



Organizatörlere göre bazıları, ağır telefonların daha uzağafırlatılacağını düşünürken, bazıları da aksini iddia ediyor.

Yarışmanın birincilik ödülü ise yeni bir cep telefonu.


17 yıl önce