|

Chavez 'kes sesini' faturasını gönderdi

Venezuela lideri Chavez, bir program sırasında kendisine “kes sesini” diyen İspanya Kralı özür dileyinceye kadar İspanya ile ilişkilerin dondurulduğunu açıkladı

00:00 - 27/11/2007 Salı
Güncelleme: 23:48 - 26/11/2007 Pazartesi
Yeni Şafak
Chavez 'kes sesini' faturasını gönderdi
Chavez 'kes sesini' faturasını gönderdi

Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez, İspanya Kralı Juan Carlos özür dileyinceye dek İspanya ile ilişkilerin dondurulduğunu bildirdi. Chavez, Şili'de düzenlenen ve Latin Amerika ile İber yarımadası ülkelerinin devlet ve hükümet başkanlarını bir araya getiren 17. İbero - Amerika zirvesinde yaptığı konuşmada, “İspanya Kralı özür dileyinceye dek bu ülke ile ilişkileri dondurdum” dedi. Zirvede Kral Carlos'un, eski İspanya Başbakanı Jose Maria Aznar için “faşist” ifadesini kullanan Chavez'e “kes sesini” demesi üzerine iki ülke arasında gerilim artmıştı.


VENEZUELA - KOLOMBİYA KRİZİ

Öte yandan, Kolombiya Devlet Başkanı Alvaro Uribe, Chavez'i Kolombiya'da terör örgütü Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri'nden (FARC) oluşan bir hükümet kurmak istemekle suçladı. FARC ile Kolombiya hükümeti arasında, örgütün elindeki 45 rehinenin serbest bırakılması için arabuluculuk yapan Chavez, Kolombiya tarafından arabuluculuk görevine son verilmesi üzerine bu ülke ile ilişkileri dondurma kararı aldığını açıklamıştı. CARACAS / BOGOTA (A.A)



16 yıl önce