|

CIA Başkanından IŞİD açıklaması

ABD Merkezi Haber Alma Teşkilatı (CIA) Başkanı John Brennan, DAEŞ gibi terörist grupların yeni teknolojiler yardımıyla daha koordine saldırılar gerçekleştirebildiklerini söyledi.

Yeni Şafak
06:28 - 14/03/2015 Cumartesi
Güncelleme: 04:31 - 14/03/2015 Cumartesi
AA
John Brennan, New York Dış İlişkiler Konseyi'nde yaptığı konuşmada, terörist grupların daha operasyonel hale geldiklerini belirterek, "Terörizmle savaşı güçleştiren, sadece onların beslendikleri ideoloji ya da taktikleri değil. Modern iletişim teknolojilerinin sağladığı imkanlar da mücadeleyi zorlaştırıyor" dedi.


Terör gruplarının gelişmiş teknolojik imkanları yeni eleman kazanmada, propagandalarını yaymada ve tüm dünyadaki sempatizanlarını kendi adlarına harekete geçirmede kullandığını ifade eden Brennan, "Bugünün birbirine bağlanmış dünyasında terör tehdidi büyüdü. Dünyanın bir köşesinde yaşanan olay binlerce kilometre ötede aniden bir reaksiyona neden olabiliyor. Tek başına yaşayan bir aşırılık yanlısı evinden bile çıkmadan internetten nasıl saldırı düzenleyebileceğini öğrenebiliyor" diye konuştu.


Brennan, konuşmasında Fransa'daki dergi saldırısı, Danimarka'da bir yönetmenin öldürülmesi ve Pakistan'daki okul baskını gibi terör eylemlerini hatırlatarak, bu saldırıların terörün takibinin ve saldırıları önceden önlemenin ne kadar zorlaştığını gösterdiğini belirtti.


DAEŞ'in yapısına ilişkin de açıklamalar yapan Brennan, "DAEŞ militanlarının çoğu, dini kendilerine maske olarak kullanan psikopat katil" dedi.


DAEŞ militanlarına "Müslüman terörist" demenin yanlış olduğunu da vurgulayan Brennan, "Bu katilleri 'Müslüman terörist' ya da 'aşırı İslamcı' diye nitelendirmek bu kişilere çok istedikleri ancak haketmedikleri bir çeşit meşruiyet sağlamaktır" diye konuştu.
#CIA
#John Brennan
#DAEŞ
#modern iletişim teknolojileri
9 yıl önce