|

Clinton: Hatırlamıyorum, şaka yapmışımdır

ABD Başkan adayı Clinton'ın Londra'daki Ekvador Büyükelçiliği'nde tutuklu olarak bulunan WikiLeaks'in kurucusu Assange hakkında 6 yıl önce söylediği sözler yeniden tartışma konusu oldu. "Bu adamı İHA ile vuramaz mıyız" diyen Clinton'a bu sözleri hatırlatıldı, Clinton, "Hatırlamıyorum, şaka yapmışımdır" dedi.

Yeni Şafak
11:39 - 5/10/2016 Çarşamba
Güncelleme: 08:52 - 5/10/2016 Çarşamba
Diğer

WikiLeaks kurucusu Assange hakkındaki "Bu adamı İHA'yla vuramaz mıyız?" sözleri için "Hatırlamıyorum ama şaka yapmışımdır" dedi.



WikiLeaks'in 2010 yılında, ABD'ye ait gizli diplomatik yazışmaları yayınlamasını engellemek için strateji belirmeye çalışan dönemin ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın sitenin kurucusu Julian Assange için "Bu adamı İHA'yla (İnsansız Hava Aracı) vuramaz mıyız?" dediği ortaya çıkmıştı.



ABD'de 8 Kasım'da gerçekleştirilecek seçimler için Demokrat Parti'den başkan adayı olan Clinton, dün Pennsylvania'da katıldığı bir basın toplantısında Assange hakkındaki sözlerine yanıt verdi. "Hiç şaka yapıldığını hatırlamıyorum" diyen Clinton, şöyle devam etti: "Öyle bir şey söylediysem, şaka yapmışımdır ama hatırlamıyorum. Clinton'ın kampanya danışmanı Robby Mook ise "WikiLeaks'çilerin söylediği hiçbir şey hakkında yorum yapmıyorum. Geçmişte pek çok suçlamada bulunmuşlardı" diyerek, iddialara yönelik soruyu geçiştirmişti.




#WikiLeaks
#Assange
8 yıl önce