|

Clinton’lara bulaşan ölüyor

ABD başkanlık seçimi şüpheli ölümler gölgesinde başladı.30 bin e-postanın sızdırılmasında ismi geçen Demokratik Ulusal Komitesi’nde görevli bilgisayarlı oylama uzmanı Seth Rich 10 Temmuz’da, araştırmacı yazarlığa adanmış ateşli Clinton eleştirmeni Victor Thorn 1 Ağustos’ta ölü bulundu. ABD’de son 30 yılda Clinton ailesiyle bağlantılı 46 kişi gizemli ölümlere kurban gitti. En son Clinton yazışmalarını soruşturan isimlerden 12 yıllık FBI ajanı Michael Brown geçtiğimiz Cumartesi şüpheli bir ölümle hayata veda etti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/11/2016 Salı
Güncelleme: 00:55 - 8/11/2016 Salı
Yeni Şafak
Hillary Clinton
Hillary Clinton

ABD'li seçmenler başkan ve senato üyelerini seçmek üzere faili meçhul şüpheli ölümler gölgesinde bugün sandık başına gidiyor. 12 yıldır FBI ajanı olarak çalışan Michael Brown'un geçtiğimiz Cumartesi şüpheli ölümü ve iki gün sonra FBI başkanı James Comey'nin iddialarından geri adım atarak ABD Başkan adayı Hillary Clinton'ın e-postalarıyla ilgili soruşturmada herhangi bir suç unsuruna rastlanmadığı açıklaması seçim arafesine damgasını vurdu. ABD polisi, Clinton yazışmalarını soruşturan isimlerden Michael Brown'un, eşini öldürdükten sonra evini ateşe verdiğini ve ardından tabancasıyla kendisini öldürdüğünü bildirdi. ABD'deki sağ medya ise bunun bir suikast olduğunu işleyerek bu işi Clinton için çalışan küresel suikastçıların yapmış olabileceğini evi de delilleri yok etmek için ateşe verdiğini kaydetti.



CLINTON'LARIN 46 GİZEMİ


ABD medyasında Clinton hanedanlığının adının geçtiği kırktan fazla cinayet ve suikast yer alıyor. Demokratik Ulusal Komitesi'nde görev yapan Seth Rich 10 temmuz 2016'da Washington'da vurularak öldürülmüştü. Bilgisayarlı oylama uzmanı olan Rich'in öldürüldüğü akşam çıktığı ölüm yürüyüşü, Hillary Clinton ve Demokratları katil olarak tasvir eden seçim yılı haberlerinden biriyidi.


WikiLeaks'in kurucusu Julian Assange, Rich'in ölüm nedenini ortaya çıkaracak herhangi bir bilgi sağlayan kişiye 20 bin dolar ödül teklif etmişti. Assange, Rich'in Demokratik Ulusal Komitesi'ne ait 20 bin iç yazışmanın sızdırıldığı kaynak olduğuna işaret eden açıklamalarda bulunmuştu.



ÖLÜ BULUNURSAM CİNAYETTİR


Victor Thorn, hayatının ve kariyerinin büyük bir kısmını araştırmacı yazar olarak geçirdi. Thorn'un çalışmalarının odak noktası çoğunlukla Clinton ailesiydi ve araştırmalarında söylediği şeyler çoğunlukla olumsuzdu. 1 Ağustos'ta intihar haberi gelen Thorn, daha çok Clinton karşıtı makaleleri ve kitapları için ürettiği komplo teorileriyle tanınırdı. Sık sık radyo programına katılan Thorn, “Russell Scott Show” adlı radyo programına da iki defa katılmıştı. Programın sunucusu Russell Scott, Thorn'un kendisine daha önce asla intihar etmeyeceğini ve intihara meyilli olmadığını söylediğini belirtti. Scott, Thorn'un “Russell, eğer bir gün ölü bulunursam bu bir cinayettir. Asla kendimi öldürmem” dediğini aktardı. The Political Insider internet sitesine göre, 30 yıllık siyasi geçmişe bakıldığında Clinton ailesiyle bağlantılı 46 kişi gizemli ölümlere kurban gitti. Siteye göre Thorn'un ölümü Clinton ailesiyle doğrudan ilişkilendirilebilecek en yakın zamanda gerçekleşen ölüm.



DANIŞMANIN CESEDİ PARKTA BULUNDU


Beyaz Saray danışmanı Vince Foster'ın 1993'teki intiharını Hillary Clinton ile bağlayan FBI dosyaları ise ulusal arşivden yok oldu. İngiliz Daily Mail'in haberine göre eski ABD Başkanı Bill Clinton'ın Beyaz Saray'a danışman götürdüğü yakın dostu Vince Foster, Washington'daki Fort Marcy Parkı'nda ölü olarak bulunmuştu. Daily Mail'in araştırmasına katılan FBI ajanları Foster'ın ölümünde Clinton'ın onu azarlamasının payı olduğunu raporladıklarını söyledi. FBI yetkililieri Foster'ın ölümünden birkaç gün önce Clinton'un onu diğer iş arkadaşlarının önünde acımazsızca küçük düşürdüğünü söylüyor. Foster'ın ölümüyle ilgili raporlar ulusal arşivlerde tutuluyordu ancak raporlar tekrar incelenmek istendiğinde, FBI ajanlarının hazırladığı belgelerin yerinde olmadığı görüldü.








4 eyalet savaş alanı


ABD'de başkanlık seçimlerinde, kayıtlı yaklaşık 230 milyon seçmenden 150 milyonunun oy kullanması bekleniyor. Ülkenin 45. başkanını belirleyecek ABD'li seçmenler, 4 başkan adayından birini Beyaz Saray'a taşıyacak. Tahminlere göre yaklaşık 150 milyon oyun kullanılacağı seçimlerde Demokrat Parti'yi eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Cumhuriyetçileri iş adamı Donald Trump, Liberal kesimi Gary Johnson, Yeşil Parti'yi ise Jill Stein temsil edecek. 'Savaş alanı' olarak nitelendirilen Ohio, Pensilvanya, Florida, Kuzey Carolina gibi çekişmeli eyaletler seçimin kaderini belirleyecek.



Dolaylı demokrasinin geçerli olduğu ülkede seçmenler doğrudan başkan adayı yerine 538 Seçiciler Kurulu üyesini oyluyor. Seçiciler Kurulu'nda mutlak çoğunluğu, yani 270'i alan aday zaferini ilan edecek. Toplamda 6,5 milyar doları aşması beklenen seçim harcamalarının yanı sıra Demokrat Clinton, kampanyası için 610 milyon dolar harcarken, Cumhuriyetçi Trump 285 milyon dolar harcadı. Clinton'ın kampanyasında 4 bin 200 kişi, Trump'ın kampanyasında ise 880 kişi görev yaptı.







Ayı Trump dedi


ABD'de seçimlere saatler kaldı. Dünya seçim sonuçlarını merakla beklerken, Sibirya'da hayvanat bahçesinin sakini kutup ayısı Felix, Cumhuriyetçi aday Trump'ın galibiyetini ilan etti.


#ABD Başkanlık Seçimi
#Hillary Clinton
#Şüpheli ölümler
7 yıl önce