|

CNN International'dan Afrin manipülasyonu

Zeytin Dalı Harekatı'nın başlamasından sonra CNN International, Türkiye karşıtlığına bu sefer Afrin operasyonu üzerinden devam etti. Türk savaş uçaklarının PKK/PYD'li teröristleri vurmasının ardından, CNN International "Türkiye, Suriye'deki Kürtleri bombalıyor" başlığıyla skandal bir haber yayınladı.

Yeni Şafak
19:51 - 20/01/2018 Cumartesi
Güncelleme: 20:13 - 20/01/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
FOTO: YENİŞAFAK
FOTO: YENİŞAFAK

TSK, Fırat Kalkanı Harekatı ile sınır hattını terörden temizlenmesinin ardından bugün Afrin'deki terör örgütü PKK/PYD'ye 'Zeytin Dalı Harekatı'nı başlattı.

CNN International, Afrin operasyonu başladıktan kısa süre sonra "Türkiye, Suriye'deki Kürtleri bombalamaya başladı" başlığıyla bir haber yayınladı.

Terör örgütü PKK/PYD'ye yönelik operasyonu, sivillere yapılmış gibi gösteren CNN International, Fırat Kalkanı Harekatı sırasında aynı skandallara imza atmıştı.

TSK: Teröristler sivillermiş gibi gösteriliyor

TSK'dan çarpıcı Afrin operasyonu açıklaması yaptı. TSK, "PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ, vurulan teröristleri sivilmiş gibi göstermeye çalışıyor." dedi.

BBC: Türk savaş uçakları saldırıyor

İngiliz basınından BBC'de, Türkiye'nin Zeytin Dalı operasyonuna ilişkin haberleri manşetten duyurdu. 'Türk savaş uçakları saldırıyor' diyen BBC, Suriye'nin kuzeyinde yeni bir cephe açıldığını belirtti.

Washington Post: YPG militanlarına harekat başlattı

ABD merkezli Washington Post gazetesi, internet sayfasında 'Türkiye ABD'nin desteklediği YPG militanlarına karşı hava saldırısı başlattı' diyerek operasyonu duyurdu.

#TSK
#CNN International
6 yıl önce